Friss hírek

2009.11.23. 13:44

Nincs napirenden a kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatát vizsgáló parlamenti bizottság felállítása

<p>A parlament Házbizottsága hétfõn nem támogatta az SZDSZ-es javaslatot, amely sürgõsséggel napirendre tûzte volna az országos kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatának ügyét vizsgáló bizottság felállítását. A kormányfõ hétfõn délben még úgy nyilatkozott, hogy támogatja a vizsgálóbizottság létrejöttét.</p>

Az SZDSZ hétfõn délelõtt kezdeményezte a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását annak érdekében, hogy a parlament felállítsa az országos kereskedelmi rádiók üzemeltetésére kiírt pályázatok eredményeit vizsgáló bizottságot. A kormányfõ a liberális frakcióval folytatott hétfõ délelõtti egyeztetés után támogatta ezt az elképzelést. Bajnai Gordon emlékeztetett rá, hogy már az ORTT döntése elõtt kifejezte aggodalmát a frekvenciák ügyében. A miniszterelnök szerint jót tenne Magyarország nemzetközi megítélésének, ha felállna a vizsgálóbizottság, hiszen a pártoknak - saját bevallásuk szerint - nincs félnivalójuk az ügyben.

A Házbizottság hétfõi rendkívüli ülésén nem támogatta a javaslatot, így a parlament ezen a héten már biztosan nem dönt a vizsgálóbizottság felállításáról.

Ezek is érdekelhetik