Friss hírek

2009.11.03. 17:19

Költségvetési módosítók: a Fidesz szerint a kormány érzéketlen, az MSZP szerint a Fidesz komolytalan

<p>A Fidesz szerint a kormány érzéketlen az emberek problémáival szemben, ezért is nem fogadták el azokat a módosító indítványokat, amelyeket a 2010-es költségvetéshez nyújtottak be az ellenzéki képviselõk. Az MSZP szerint ugyanakkor a Fidesz és a KDNP indítványai komolytalanok, nevetségesek, sõt esetenként morbidak is voltak.</p>

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a keddi parlamenti szavazás szünetében elmondta: több olyan módosító indítványa is volt pártjának, amelyek enyhítettek volna egyes emberek problémáin, de ezeket mind lesöpörte az MSZP és az SZDSZ. Varga Mihály példaként említette a mentõknek juttatandó 5 milliárd forintról, a vérellátó szolgálatnak adandó 1 milliárd forintról vagy a rákbetegeknek nyújtandó 80 millió forintról szóló fideszes indítványokat.

Török Zsolt szocialista képviselõ szerint ugyanakkor a fideszes képviselõk ipari módon gyártották a komolytalan módosító javaslatokat. Az MSZP-s honatya példaként említette, hogy 20 elõterjesztésnek szóról szóra ugyanaz volt az indoklása, illetve volt olyan költségvetési kiadási tétel, amelyet 84 fideszes módosítóban is fedezetként használtak volna fel. Török Zsolt ezenkívül kiemelte Varga Mihály azon módosító indítványát, amellyel egy település temetõjét bõvítették volna, az indoklás szerint "a gazdasági növekedés beindítása" érdekében.

Ezek is érdekelhetik