Friss hírek

2009.11.13. 05:34

EKF: pénteken átadják a köztereket, nyílt nap a beruházások helyszínein, daruk-tánca

<p>Új köztereket adnak át pénteken Pécsen az Európa Kulturális Fõvárosa 2010 beruházás keretein belül és nyílt napot is tartanak a városban a nagyobb építkezéseknél. Az Európai Unió 2006.. november 13-án adta oda Pécsnek az Európa Kulturális Fõvárosa 2010 címet. Ezt a napot már három éve minden esztendõben megünneplik a városlakók.</p>

10 órakor az Indóház téren, 11 órakor a Köztársaság téren, 14 órakor Uránvárosban, 15 órakor a megyeri városrészben, 16 órakor pedig a Diana téren lesz az ünnepélyes avatás. Mindemellett nyílt napot is tartanak a beruházások helyszínein. A cél, hogy a pécsiek láthassák, hogyan haladnak a munkálatokkal. Az érdeklõdõk megnézhetik a Zsolnay Kulturális Negyed, a Nagy kiállítótér/Múzeum utca, a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont, valamint a Dél-Dunántúli könyvtár és Tudásközpont kivitelezését is.

Az nap a daruk-táncával végzõdik majd. A Lánc utcai rendelõintézet elõtti területen jó idõ esetén "életre kelnek" a daruk. A látványos show-mûsoron a Pécs2010 EKF Program hivatalos nagykövete a Pécsi Balett is fellép.

Ezek is érdekelhetik