Friss hírek

2009.11.08. 13:54

Alig 10 százalékos volt a részvétel a csornai választáson 13 órakor

<p>Továbbra is alacsony a részvétek az idõközi parlamenti választáson Csornán. Délután 13 óráig 4486-as mentek el voksolni, ami a választásra jogosultak 9,94 százaléka. Gyõr- Moson-Sopron megye 5. számú választókerületében a június 7 - i EP-választásokon európai parlamenti mandátumot szerzett Áder János helyére választanak új képviselõt.</p>

Vasárnap este 7 óráig több mint 45 ezren járulhatnak az urnákhoz a választókörzet 76 szavazókörében. A szavazók 5 jelölt közül választhatnak. A választás akkor lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz egy fõ részt vesz a voksoláson, eredményes pedig akkor, ha az egyik jelölt a szavazatok több mint felét megszerzi. Ha nem sikerül képviselõt választani, a második fordulót két héttel késõbb, november 22-én tartják.

Több helyen idõközi önkormányzati választást is tartanak az országban. A Pest megyei Dunakeszi 8. egyéni választókerületében és a Baranya megyei Komló 13. választókerületében az elhunyt képviselõk helyére választanak újat a választópolgárok. A Békés megyei Lõkösházán feloszlatta magát a képviselõtestület, így ott új polgármesterrõl és képviselõkrõl is dönteniük kell a szavazóknak.

Ezek is érdekelhetik