Friss hírek

2009.11.03. 16:54

A biztosítási parancsnok és helyettese hibázott a félbeszakadt szombati mérkõzésen a vizsgálat szerint

<p>A biztosítási parancsnok és helyettese ellen indult fegyelmi eljárás a szombati Ferencváros-Diósgyõr labdarúgó mérkõzésen történt rendbontással összefüggésben - olvasható a Budapesti Rendõr-fõkapitányság keddi közleményében. A két rendõr több hibát is vétett a mérkõzés biztosítása közben.</p>

Tóth Gábor budapesti rendõrfõkapitány hétfõn soron kívüli vizsgálatot rendelt el a szombat este félbeszakadt Ferencváros-Diósgyõr labdarúgó mérkõzés rendõri biztosításával kapcsolatban. A vizsgálat megállapította, hogy a mérkõzés biztosítása közben több szakmai hibát vétett a biztosítás parancsnoka és helyettese: szakmai szempontból kifogásolható például, hogy a rendõri egységek a stadionon belüli rendbontások miatt senkit nem állítottak elõ, a mérkõzés után pedig a stadion környékén is csak kettõt, noha addigra már megerõsítették a rendõri erõket. A vizsgálat szerint hiba volt az is, hogy a rendbontók közül a meccs után sem "emeltek ki" egyet sem.

A IX. kerületi kapitányságon dolgozó parancsnokok elleni fegyelmi eljárásról a rendõrségi közlemény megjelenése elõtt már Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is beszámolt.. Szerinte a mérkõzés elõkészítése, illetve a szurkolói rendbontás megfékezése kapcsán megfelelõen jártak el a rendõrök, ám azt õ sem tartotta kielégítõnek, hogy mindössze két rendbontót fogtak el a helyszínen.

Szombat este hét óra elõtt néhány perccel a Ferencváros szurkolóinak többszöri rendbontása miatt félbeszakadt a Ferencváros-Diósgyõr labdarúgó mérkõzés, a randalírozás pedig a stadion környékén is folytatódott. A rendõrök egy garázdát még a helyszínen elfogtak, róla késõbb kiderült, hogy körözték is. Egy másikat azért állítottak elõ, mert nem tudta magát igazolni.

A rendezvényt biztosító rendõrök közül ketten sérültek meg könnyebben, feléjük egy-egy üveget dobtak, a szurkolók egy rendõrségi kisbuszt is megrongáltak. Az Üllõi úti stadion környékén fél 9 körül állt helyre a rend. A diósgyõri szurkolók valamivel este 10 óra után, rendõri biztosítás mellett indultak haza Budapestrõl.

Ezek is érdekelhetik