Friss hírek

2009.11.03. 18:04

3 millió forintra bírságolták a Fradit, zárt kapuk mögött játszanak 3 meccset

<p>A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága 3 millió forintra büntette a Fradit a szombati Ferencváros-Diósgyõr meccsen történt rendbontás miatt, valamint három soron következõ bajnoki mérkõzést zárt kapuk mögött kell játszania a csapatnak - jelentették be kedden délután az MLSZ-nél, a fegyelmi tárgyalás után. Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Berki Krisztián szerint súlyos a büntetés, de elfogadják azt. A csapat egyébként várhatóan nem 3, hanem 4 soron következõ bajnokit játszik majd zárt kapuk mögött, egy korábbi ügyben még nincs döntés ugyanis, de vélhetõen az is ilyen büntetéssel végzõdik majd.</p>

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedden délután, több mint két órás tárgyalás után döntött a Ferencváros ügyében. A 3 milliós pénzbüntetésrõl és a soron következõ 3 bajnoki mérkõzés zárt kapuk mögött történõ megrendezésérõl szóló döntést Retteghy István, a bizottság elnöke jelentette be. Az indoklás szerint az FTC visszaesõ - az õszi idényben 13 alkalommal kellett fegyelmi ülést tartani a csapat miatt. A másik ok, hogy a szombati mérkõzésen pirotechnikai eszközöket és meggyújtott székeket dobtak a lelátóra egyes szurkolók. A bíró elõbb félbeszakította, majd idõ elõtt le is fújta a meccset, mert úgy ítélte meg, hogy az biztonságosan nem folytatható.

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint elfogadják a döntést, bár azt nagyon súlyosnak találják. Már a szerdai mérkõzésüket is zárt kapuk mögött játsszák majd. Az eljáráshoz készült szakvéleményben az áll, hogy a szombati mérkõzésen az FTC Security biztonsági cég is megfelelõen végezte a dolgát, a pályának pedig megvan a megfelelõ MLSZ minõsítése - tette hozzá.

Bár a régi stadionra nem akartak költeni, most mégis bõvíteni kell a kamerarendszert. A tavaszi idényre bevezetik a szurkolói kártyát is, amelyet személyre szólóan adnának ki és a mérkõzésekre csak ezzel illetve a jeggyel együtt lehetne belépni. Ilyen kártyát nem kapna olyan szurkoló, akivel állandóan gondok vannak. A kártya bevezetésének jogi hátterét még vizsgálják - mondta Berki Krisztián.

Hozzátette, hogy 20 éves játékosuk, Tóth Bence élete elsõ bajnoki gólját vették el 150 olyan ember miatt, akik "Fradi-szurkolóknak nevezik magukat." "Ezek ne is akarjanak soha zöld-fehér színt látni" - tette hozzá. A 3-1-nél megállított szombati meccsrõl a versenybíróság ítélt: a hivatalos eredmény 3-0 a Diósgyõr javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!