Friss hírek

2009.11.26. 12:39

180 darab lopott kerékpárt foglaltak le egy csepeli boltban

<p>Több millió forintnyi lopott kerékpárra bukkantak a rendõrök egy csepeli bicikliboltban. A kereskedõ azután bukott le, hogy az egyik tulajdonos az interneten rábukkant saját kétkerekûjére.</p>

A Budapest Rendõr-fõkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: november elején egy tulajdonos jelentette be, hogy ellopták a kerékpárját, amit az interneten kínálnak megvételre. A nyomozók az eladó adatai alapján egy csepeli kerékpárboltban tartottak házkutatást múlt hét pénteken. Az interneten kínált darabot már továbbadták ugyan, de 180 darab olyan jármûvet foglaltak le, melynek eredetérõl a 24 éves, büntetett elõéletû boltos nem tudott elszámolni. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a tolvajok elsõsorban Dél-Pestrõl szerezték be az árut: a XX., XXI., XXIII., kerületekbõl, Kispestrõl, Dunaharasztiból és Halásztelekrõl. Egy része lakásbetörések alkalmával tûnt el, de sokat lopással szereztek meg. A biciklik egy részét érintetlenül hagytak, de nagy részét átalakították, szétszerelték vagy átfestették, ez megnehezíti az azonosításukat.

A legolcsóbb jármûvet néhány ezer forintért, a legdrágábbat 500 ezer forintért árulta a boltos. A 180 kerékpár valódi értékérõl még nincs végleges adat, a boltban kínált ár szerint 4-4,5 milliós árukészletrõl van szó. A rendõrség most kéri, hogy akinek az utóbbi idõben ellopták a biciklijét - gyerek és felnõtt kerékpárok egyaránt vannak - az jelentkezzen a rendõrségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!