Friss hírek

2009.05.19. 12:16

Eltűntnek hitt felvétel került elő

<p>Eltűntnek hitt filmfelvétel másolatát adta át kedden az Magyar Televízió (MTV) képviselőjének Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Az eredeti felvétel 1985-ben készült a lakitelki művelődési házban, egy irodalmi antológiai esten. A rendezvény megtartását az akkori hatalom egyáltalán nem nézte jó szemmel.</p>

A keddi átadáson Lezsák Sándor elmondta, hogy 1985-ben fiatal írók és alkotók gyűltek össze Lakitelken és nagyszámú közönség előtt olvastak fel verseket, tartottak művészettörténeti elemzést. A rendezvényről akkor egyórás felvételt készített az MTV szegedi stúdiója. A felvétel azonban eltűnt, pontosabban bekérették az akkori hatalom képviselői. A szegedi stúdió vezetője, mielőtt átadta volva a filmet, titokban másolatot készített arról és eljuttatta Lezsák Sándorhoz. Ezt a másolatot adta át kedden az MTV képviselőjének a politikus, aki szerint a film a magyar történelem része, és köztulajdon. A felvétel egy másolatát letétbe helyezik az Országos Széchenyi Könytárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!