Friss hírek

2009.01.30. 23:28

Vizsgálat indult a miskolci rendőrkapitány kijelentései miatt

<p>Azonnali vizsgálatot rendelt el Bencze József országos rendőrfőkapitány Pásztor Albert, miskolci rendőrkapitány pénteki kijelentése miatt. A miskolci főrendőr egy lopás sorozatokról tartott sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta: "Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt".</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek késő esti közleménye szerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos főkapitány a sajtótájékoztatón tett nyilatkozat miatt azonnali vizsgálatot rendelt el. Ezzel egyidőben Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt a vizsgálat idejére más beosztásba vezényelték.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, "Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt" - egyebek mellett ezt mondta Pásztor Albert a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt be. Az elmúlt 2 hónapban több járókelőt is utcai rablók támadtak meg Miskolcon. Táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat vettek el a megtámadottaktól.

Ezek is érdekelhetik