Friss hírek

2009.01.26. 12:25

Kirobbanó Monty Python-siker Németországban

<p>Álló vastappssal jutalmazta a közönség az alőadás végén a Monty Python zenés játék, a Spamalot németországi premierjét a kölni Musical Dome-ban vasárnap. A többszörösen díjazott musical németországi előadását 1700-an láthatták a hétvégén.</p>

A musical, amely a new yorki Broadway-en és a londoni West Enden is nagy sikert aratott 2005-ös bemutatója után, a világhírű brit humorista csoport, a Monty Python Gyaloggalopp című 1975-ös filmje alapján készült Eric Idle átiratával.

A Monty Python-csoportot 1969-ben alapította öt brit író-színész, az 1989-ben meghalt Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin és az amerikai rendező, Terry Gilliam.

Az 1998-as Live at Aspen című dokumentumfilmben elmondták, honnan jött az ötlet: a Monty egy tábornok, Bernard Law Montgomery-nek a beceneve volt, aki az el-ameini csata hősének számított, a Python pedig furcsa hangzása miatt tetszett meg az alkotóknak.

Monty Python Repülő Cirkusza először 1969. október 5-én szerepelt a BBC-ben, és sorozatuk 1974-ig futott a brit közszolgálati csatorna műsorán. A Python-ok négy filmet, több lemezt, számos könyvet és számítógépes játékokat is készítettek.

Ezek is érdekelhetik