Friss hírek

2009.01.21. 10:33

Idén is nonstop vetítéssel ünnepli a Himnusz születését az Uránia

<p>Ingyenes, délutántól hajnalig tartó mozizással ünnepli idén is a Magyar Kultúra Napját (január 22.) az Uránia Filmszínház. Csütörtökön déltől reggel hatig 24 magyar játékfilmet vetítenek a budapesti mozi három termében. A korábbi évekhez hasonlóan, a szemfüles mozilátogatók már lefoglalták a jegyeket, így szerdán délelőtt már teltházat hirdetett a filmszínház - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tillai Zsuzsa, az Uránia üzemvezetője.</p>

Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2002 óta minden évben non-stop vetítéssel köszönti azt a napot, amikor Kölcsey Ferenc befejezte a Himnuszt. Csütörtökön a csaknem húsz órás vetítéssorozat keretében a 2007-2008-ban készült magyar játékfilmek zömét műsorra tűzi a mozi.

Az ingyenes vetítés délben kezdődik Bacsó Péter: Majdnem szűz című filmjével. A Magyar Kultúra Napján a nézők beülhetnek többek között A nyomozó, A kalandorok, a 9 és fél randi, az Eszter hagyatéka, a Kaméleon, a Valamai Amerika 2, a Delta, a Márió és a varázsló, a Para, a Pánik és a Casting minden című filmekre.

Az Uránia mozi üzemvezetője, Tillai Zsuzsa érdeklődésünkre elmondta, gyakorlatilag minden jegy elfogyott a csütörtöki térítésmentes vetítésekre. A későn ébredőknek azonban még van esélyük bejutni egy-egy vetítésre, tette hozzá. A nézőknek ugyanis szerdán este hatig kell átvenniük a lefoglalt belépőket, és az elmúlt évek tapasztalata az, hogy szépszámban maradnak meg jegyek. Ezeket a belépőket természetesen megkapják mindazok, akik igénylik. Tillai Zsuzsa felhívta a figyelmet arra, hogy akik szeretnének bejutni a vetítésekre, azoknak szerdán este hat után célszerű érdeklődni a 486-34-00 vagy a 486-34-14-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik