Friss hírek

2009.01.28. 15:07

HANGOS SPORTHÍREK DÉLUTÁN

<p>- A pénteki szabadedzéseken ezentúl nem lehet "ingyen" motort használni<br />- Mourinhót őrizni fogják a Catania ellni meccsen</p>

Az eddigi gyakorlattól eltérően, a 2009-es szezontól kezdődően a Forma-1-es istállók nem használhatják szabadon a motorjaikat a pénteki szabadedzéseken, ehelyett az egész idényre engedélyezett nyolc erőforrással "úgy gazdálkodhatnak, ahogy akarnak". A 2008-as és az azt megelőző szezonokban a két verseny per motor szabály nem vonatkozott a pénteki szabadedzésekre, de ez most megváltozik. "Most, a 17 futamos világbajnokságon a nyolc motornak kell kibírnia mind a három versenynapot az egyes futamokon" - jelentette ki Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója. Az elöljáró azt is megerősítette, hogy 2009-ben csak akkor büntetik meg a pilótákat, ha felhasználnak egy kilencedik motort is a vb-sorozatban.

Az Internazionale vezetőedzője, Jose Mourinho nem lehet csapata közelében a szerda esti, Catania elleni bajnoki mérkőzésen, mert az előző fordulóban kiállították, és egy meccsre eltiltották. A portugál szakember azért ott lesz az összecsapáson, de egy kis közvetítőállásban kell végigizgulia a kilencven percet, testőrök társaságában. A védelemre azért van szükség, mert a tréner és a Catania igazgatója, Pietro Lo Monaco a szezon elején csúnyán összerúgta a port egymással. Az egyik olasz sportportál úgy tudja, hogy Mourinhót nem látják szívesen a Stadio Massiminoban, ezért nem is kap majd VIP helyet a lelátón, hanem egy közvetítőállásba száműzik majd. Ezen felül, egy csapat testőr fogja őrizni egész nap, hogy elkerüljék az esetleges bonyodalmakat.

A nagy melegre panaszkodtak az ausztrál nyílt teniszbajnokság legjobb játékosai, valamint a szervezőket is kritizálták amiatt, hogy csak most zárták be a fő stadion tetőszerkezetét. Az ausztrálok legendája, Rod Lever és az orosz Jelena Gyementyijeva arra várta válászt, hogy a szervezők miért nem léptették előbb életbe az extrém melegre való tekinttel az ilyenkor szokásos eljárást. Az amerikai Serena Williams pedig arról számolt be, hogy "testen kívüli élménye volt", amíg be nem zárták az aréna tetőszerkezetét. A Rod Lever Aréna tetejét délután fél háromkor zárták be, és a tetővel nem rendelkező pályákon leállították a meccseket, mert a hőmérséklet elérte a 41 Celsius fokot, és az előrejelzések szerint, ezen a héten várható a legmelegebb hőhullám 1908 óta.

Ezek is érdekelhetik