Friss hírek

2009.01.30. 13:27

Februártól több villamos csak akkor áll meg, ha van fel- vagy leszálló utas

<p>A jövőben, kísérleti jelleggel több villamosjárat csak akkor áll meg, ha az utasok jelzik leszállási szándékukat, vagy a megállóban várakoznak - áll a BKV pénteki közleményében. Februártól két villamos vonalán, márciustól pedig újabb három járaton vezetik be az új rendszert. Az utasokat hangosbemondón is tájékoztatják a változtatásokról.</p>

A BKV energiatakarékos és utasbarát lépésével elsősorban a téli hidegben nyújt komfortosabb szolgáltatást vonalain. A BKV leszállásjelzővel felszerelt villamosai csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszálló utas várakozik, vagy a járművön előre jelezte valaki leszállási szándékát.

Február 1-jén üzemkezdettől elsőként az 59-es és az 59A villamos vonalán vezetik be az új intézkedést, majd március 1-jétől a 2-es villamosok déli szakaszán, valamint a 24-es és 52-es villamosokon. A Farkasrét, Márton Áron tér irányban az Apor Vilmos téren, valamint a Könyves Kálmán körút irányban a Haller utcánál azonban ezután is mindig megállnak majd a villamosok - zárul a közlekedési társaság közleménye.

Ezek is érdekelhetik