Friss hírek

2008.08.31. 11:34

Soltész: Gyurcsány és pereputtya szedje a sátorfáját

<p>A Fidesz -KDNP többszörösön elutasítja azt a javaslatot, amely a Népszabadság értesülése szerint eltörölné a szociálpolitikai támogatást és helyette havi 15 ezer forintos lakbértámogatást vezetne be -mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője.</p>

Az ellenzéki politikus szerint ha ez az elképzelés megvalósulna többszázezer fiatal lakásvásárlási kedvét venné el, adóbevételektől esne el az állam, ráadásul ellentétet szülne a lakbértámogatásra szorulók és azok között, akik nem segélyként tekintenek a szocpolra.

"Felszólítjuk Gyurcsány Ferencet és pereputtyát, hogy szedje a sátorfáját és tűnjön el, menjen el a közéletből" -mondta Soltész Miklós. Az ellenzéki politikus szerint a kormányfő és kormányai már így is többszörös bajt zúdított az országra, példaként a többi között az adóemeléseke, a munkanélküliség növekedésétés a szociális válságot említve. Soltész Miklós szerint éppen ezért elfogadhatatlan az a sajtóban megjelent javaslat, amely megszüntetené a szociálpolitikai támogatást és helyette lakbértámogatást adna.

A Népszabadság csütörtöki számában arról írt, hogy egy az Államreform Bizottság számára készített tanulmány szerint átalakításra szorul a hazai lakástámogatási rendszer, mert a mai támogatási rendszer évi 200-250 milliárd forintot emészt fel, de a pénz főleg a tehetősebbekhez áramlik. A jelentés szerint a támogatási rendszer nem átlátható, elengedhetetlen a felülvizsgálata. Újra kellene gondolni a lakástakarék-pénztárak támogatási rendszerét, a vállalkozói lakásépítéseket támogató szocpolt pedig le kellene építeni. A felszabaduló pénzből bérlakásokat lehetne építeni. A lakáshelyzetre a Városkutatás Kft. szerint a lakbér-támogatási rendszer lehetne megoldás. Ez lakásonként legfeljebb 15 ezer forint lehetne. Szükség lenne egy, a támogatásokat felügyelő ügynökségre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!