Foci vb 2022

2022.12.14. 21:56

A címvédő is bejutott a fináléba

Franciaország nem hibázott, a marokkói csodából legfeljebb bronzérem lehet.

T. Hernandez (balra) az 5. percben talált be

Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Labdarúgás. A labdarúgó világbajnokságon, Katarban szerdán a második elődöntőt rendezték: a címvédő Franciaország, az afrikai kontinens meglepetéscsapata, Marokkó ellen lépett pályára.
Bármi is lett volna az Atlasz oroszlánjaiként is ismert csapat elképzelt meccs forgatókönyve, ebbe rögtön az elején belezavart a gall együttes, ugyanis az 5. percben vezetést szerzett. A marokkói védelem nagy hibáját kihasználva Griezmann szerzett labdát, majd középre gurított Mbappének, akinek a második lövése balra pattant, az oda érkező T. Hernandez pedig 4 méterről a rövid sarokba lőtt (1-0). A hátrányba került gárda azonban megpróbált egyenlíteni, Ounahi lövését Lloris kapusnak kellett hárítania. A marokkóiak nyomása közepette, egy labdaszerzés után Giroud ugrott ki egy szólóval, ám a 19. percben vágtája végén, 12 méterről csak a jobb kapufát találta el. A 37. percben újabb francia lehetőség maradt ki, Mbappé lövését még mentették, a labda Giroud elé került, a csatár azonban 12 méterről az üres kapus mellé lőtt. A félidő hajrájában elkezdett erősen dörömbölni a kapun az afrikai csapat, a 45. minutában el-Yamiq ollózása a kapufáról pattant ki, majd a hosszabbításban Ziyech lövését védte a világbajnoki címvédő cerberusa. 
A második játékrészben Koundé lövése tévesztette el a kaput, a túloldalon Attiat-Allah egy nagy lehetőséget ügyetlenkedett el. A 72. percben a csereként beállt Thuram fejese suhant el a kapufa mellett, ám hét perccel később egy másik csere, a negyedik válogatott meccsét játszó Kolo Muani néhány másodperc után betalált. Mbappé lövése pattant meg Ezzelzouli lábán, így került ziccerbe Kolo Muani, aki 4 méterről, jobbról az üres kapuba lőtt (2-0). Igaz, hogy a végén többször nagyon közel járt a szépítéshez az afrikai csapat, de ez nem jött össze nekik, egy picit mindig túlcifrázták a lehetőségeket.
A vasárnap 16 órakor kezdődő döntőben Argentína lesz a címvédő francia válogatott ellenfele. 

 

Labdarúgó-vb: elődöntő
Franciaország – Marokkó 2-0 (1-0)
al-Hor, 68 294 néző. Vezeti: César Arturo Ramos (mexikói). 
Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Konaté, T. Hernandez – Y. Fofana, Tcouaméni, Griezmann – O. Dembélé (Kolo Muani, 78.), Giroud (Thuram, 65.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Marokkó: Bounou – Hakimi, Dari, Saiss (Amallah, 21., Ezzelzouli, 78.), el-Yamiq, Mazraoui (Attiat-Allah, 46.) – Amrabat, Ounahi – Ziyech, en-Nesyri (Hamdallah, 66.), Boufal (Aboukhlal, 66.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: T. Hernandez (5.), Kolo Muani (79.). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!