Életstílus

2016.07.16. 14:36

Grillezett ínyencség, igazi szabadtűzi étel

Miskolc - A tálaláshoz ízlés szerint vaníliafagylalt vagy tejszínhab.

Miskolc - A tálaláshoz ízlés szerint vaníliafagylalt vagy tejszínhab.

Legutóbbi és még ügyfélszolgálatunkon kapható receptkönyvünkben a szabadtűzi és grillezett ételek receptjeit szedtük csokorba. Ízelítőül Hugya Sándorné legyesbényei olvasónk grillezett ananász fahéjjal és szerecsendióval elnevezésű kompozícióját mutatjuk be.

Hozzávalók 4 személyre: 1 darab kisebb, egész ananász, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 4–5 evőkanál kristálycukor, 1 teás­kanál őrölt fahéj, 1 szerecsendió frissen reszelve. A tálaláshoz ízlés szerint vanília­fagylalt vagy tejszínhab.

Alufóliával

Elkészítése során az ananászt meghámozzuk, 1 centiméter vastag karikákra vágjuk, a középső, fás részt eltávolítjuk. A cukrot a fahéjjal és a szerecsendióval elkeverjük. A grillserpenyőt vagy a grillrácsot vékonyan megolajozzuk, az ananászkarikákat meghintjük a fűszeres cukorral. Előbb az egyik, majd a másik oldalát karamellizáljuk. Magában vagy fagylalttal, illetve tejszínhabbal frissen tálaljuk. Ha grillrácson készítjük, és korábban húst vagy zöldségeket sütöttünk rajta, feltétlenül tegyünk egy darab alufóliát a rácsra és azon süssük meg a gyümölcsöt.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!