Egyperces

2010.10.02. 13:24

Képek: 154 éves kutya

<p>Emberi években 154 éves Billy, a világ legöregebb kutyája cím várományosa.</p>

Ha bebizonyítható, hogy valóban 22 éves Billy, akkor a Guinness Rekordok által hitelesítve is ő lesz a világ legöregebb ebe. A jelenlegi címbirtokos Sako Wilde, de Billy a kis yorkshire terrier gazdája és állatorvosok állítása szerint is idősebb. Korára nézve egyelőre nincs más bizonyíték csak Billy előző, már elhunyt gazdájának egy feljegyzése, miszerint 1988-ban kölyökkutyaként vette a kis yorkshire terriert, de erről a hivatalos papírok nincsenek meg.  

Az ebnek jelenleg a 71 éves Halifaxban élő nagymama Betty Holdworth a gazdája, aki egy menhelyről vette magához a gazdája halála után „árván maradt” Billy. Az öreg négylábú, nincs már jó állapotban, egyik szemére megvakult és foga is alig maradt, de a nagymama állítása szerint nagyon játékos és fiatalos, ugyanakkor a menhely állatorvosai szerint Billy tényleg matuzsálemi korú, de hogy ez miként bizonyítható az egyelőre kérdéses…

Nézze meg a fotót >>>

A valaha volt legöregebbnek ismert kutya egyébként egy Bluey nevű ausztrál cattle dog volt, aki 1939-ben halt meg 29 és fél évesen.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!