Edelény hírei

2018.06.19. 14:50

Boldvára invitálják az aludttej szerelmeseit

Boldva - Június 30-án rendezik meg a hagyományos programot.

Boldva - Június 30-án rendezik meg a hagyományos programot.

„Tetejével, mint Boldván az aludttejet” – tartja az idén már hetedszer rendezett fesztivál, illetve az Ízek Imája főzőverseny mottója.

Hagyományos és új programok

Merthogy most is összemérhetik a tudásukat a bográcsok, tárcsák, rostok mellett a csapatok, amelyek bármit főzhetnek, az egyetlen kitétel, hogy az aludttejnek valamilyen formában szerepelnie kell: akár az ételbe belefőzve, akár külön öntetként, habarásként. Sőt, a Monostor tér kijelölt területein a résztvevők felállíthatnak egy magukkal hozott főzősátrat, amelyben egyúttal bemutathatják a saját településük múltját, jelenét, jövőjét.

Ahogy a korábbi években, úgy idén sem marad ki a programból az Ordas íjászporta, a pálinkamustra, az aludttejivó verseny, a ki mit tud? a gyerekeknek, az ovis motoros felvonulás, a különböző vetélkedők, vagy éppen a traktorhúzó verseny, amelynél Cukor bohóc sertepertél majd, aki délután az idén is tart interaktív játékos délutánt. Emellett június 30-án Buggy bemutató és verseny, rendőrségi bemutató, zumba, operett műsor, a Retro Boys, a Dalárda Egylet, Kacor Feri, Kertész Ricsi fellépése színesíti a programot. Sztárfellépők: Opitz Barbara és Dér Heni.

Helyi értékek

A főzőverseny reggel 8-kor, a színpadi programok pedig délben veszik kezdetüket, a kilátogatók egész nap megtekinthetik a Barátok Házában az Isa por es hamu című kiállítást, fotókiállítást a Boldvai Református Műemléktemplom régészeti leletanyagából, a História-völgyi kézművesek kiállítását és vásárát, a mezőgazdasági Start Közmunkaprogram fotókiállítását, a helytörténeti kiállítást, vagy éppen a tájházat.

HI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!