Nagyvilág

2011.03.20. 11:21

Líbia - Kadhafi szerint a líbiaiak hosszú harcra készülnek

<p>Moamer Kadhafi szerint a líbiaiak felfegyverkeztek és készek legyőzni az országra támadó nyugati erőket - a líbiai vezető erről egy vasárnapi hangfelvételen beszélt, amelyet az állami televízió sugárzott.</p>

"A líbiai nép egységes. A líbiai férfiak és nők megkapták a fegyvereket és a bombákat. Nem fogtok előrejutni, nem fogtok az ország földjére lépni" - fogalmazott Kadhafi a líbiai népnek és a külföldi hatalmaknak egyaránt címzett beszédében. Hozzátette: Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok vezetői "úgy fognak elbukni, mint Hitler és Mussolini". "Amerika, Franciaország vagy Nagy-Britannia, a keresztények megállapodást kötöttek az országunk ellen, de nem kapnak az olajunkból... Agresszorok vagytok, állatok vagytok" - fogalmazott a líbiai vezető.

"Hosszan elhúzódó, korlátlan háborút ígérünk" - mondta Kadhafi, aki szerint országa felkészült erre, a nyugati hatalmak azonban nem állnak készen. "Nem vonulunk vissza a csatatérről, megvédjük az országunkat és a méltóságunkat" - fogalmazott a beszédben, amelyről nem hozták nyilvánosságra, hogy hol vették fel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!