Bulvár, celeb

2015.09.08. 11:10

Kitálalt Pablo Escobar fia: ilyen egy drogbáró gyerekének lenni

Egyik éjjel például apuci 2 millió dollárnyi készpénzt égetett el menekülés közben, mert fázott. Az álombirtokon volt állatkert, gokartpálya és medence is.

Egyik éjjel például apuci 2 millió dollárnyi készpénzt égetett el menekülés közben, mert fázott. Az álombirtokon volt állatkert, gokartpálya és medence is.

Ha leszámítjuk azt, hogy apuci honnan szedte össze rá a pénzt, a birtok minden szempontból bármely fiatal fiú álma lehetett volna. Versenyezhetett a gokartpályán, úszhatott az óriási medencében, egzotikus állatottak játszhatott az állatkertben vagy egyszerűen csak sétálgathatott a 18 km2-es területen. Sebastian Marroquin számára azonban a paradicsom inkább a rettegést jelentette.

Escobar s sprawling Naples Estate (pictured in 1988) featured fleets of vintage cars, house servants, swimming pools

Az ő apukája volt ugyanis Pablo Escobar, a hírhedt kolumbiai drogbáró, aki véres csatát vívott a hatóságokkal és más drogkereskedő bandákkal. Akkoriban ő volt a 7. leggazdagabb ember a világon a 30 milliárd dolláros vagyonával. Sebastian azóta 38 éves lett és a korábbi nevét (Juan Pablo Escobar) megváltoztatta. A gyermekkorában szerzett tapasztalatait könyv formájában is kiadta, Latin Amerikában már bestseller lett.

By 2004, this was the view of  the once luxurious swimming pool area at the ranch  Napoles   built by  Pablo Escobar in the 1980s

Leírja benne, hogy milyen őrült bulikat tartott neki Escobar, a pinata-k például cukorka helyett pénzzel voltak kitömve. Összeírták, hogy melyik gyerek mit kér és egy helikoptert küldtek el a gyorsétterembe. Egy drogbáró árnyékában azonban nem mindig ilyen csillogó az élet. Az egyik éjjel például menekülniük kellett a hatóságok elől. Pablo Escobar 2 millió dollárnyi készpénzt égetett el, hogy a lánytestvérét melegen tartsa éjszaka.

A drogbáró egyébként állandó rettegésben élt, szinte mániája volt a biztonság. Megvette például a helyi taxitársaságot is, hogy első kézből értesüljön róla, ha valaki a birtokára akar jönni. Menekülésük alatt 2 naponta mentek egyik búvóhelyről a másikra, melyből összesen 15 volt. A családját mindig bekötött szemmel utaztatta, nehogy leírást tudjanak adni a helyszínről, ha esetleg valaki elfogná őket.

Marroquin, now 38, grew up in an era when his father (pictured) was ranked the 7th richest man in the world by Forbes magazine with an estimated £18billion fortune

Az első atyai leckét 9 évesen kapta meg a drogokról. Ekkor Escobar elmesélte neki, hogy a heroinon kívül ő már mindent kipróbált, de a fiát eltiltotta a szerek használatától vagy attól, hogy az ő nyomdokaiba lépjen. "Megmutatta azt az utat, amire sosem szabad rálépnünk, mert annak csak pusztulás lehet a vége" - mondta Sebastian Marroquin.

Bármilyen meglepő, apának nagyon jó volt. Több ezer levelet írt a fiához, akit óvva intett attól, hogy a drogokhoz nyúljon vagy bármilyen kapcsolatba kerüljön velük. Helyette inkább tanulásra és a normális életre buzdította. Nevelési módszerei azonban nem mindig voltak átlagosak. Az alkalmazottakat például halállal fenyegette, ha a fia előtt mertek drogozni. 11 éves volt, amikor az ellenséges banda egy bombát rejtett el egy autóban. Ők nem sérültek meg, de ez volt az a pillanat, amikor az édesanyjával közösen kezdtek könyörögni Pablo Escobar-nak, hogy szálljon ki a bizniszből. Ekkor azonban már túl késő volt.

A fiú egyébként csak 7 évesen, 1984-ben jött rá arra, hogy ki is az ő apja valójában, addig sima irodai munkásnak képzelte. Ugyanebben az évben Pablo megölette Rodrigo Lara minisztert, aki a legnagyobb kritikusa volt. Annak ellenére, hogy az USA és Kolumbia is az ellenségének tekintette, a helyiek hősként ünnepelték, mivel gyakran osztott pénzt a szegényeknek. A gyerekeknek focipályát építtetett, hogy inkább sportoljanak, mint drogozzanak.

While an enemy of the U.S. and Colombian governments, he was a hero to many in Medellin (pictured) where he distributed money to the poor.

1989-re a hatalma csak tovább nőtt, az világ kokainkereskedelmének a 80 százaléka az ő kezében volt. A terjeszkedés közben több 1000 ember életét oltotta ki. 1993.-ban a történet véget ért, a rendőrség speciális egysége végzett vele. Marroquin viszont azt írja a könyvében, hogy az apja öngyilkos lett. Ezzel nem a célja, hogy az apját mártírként állítsa be, de elég bizonyítéka van arra, hogy a halálát megrendezte.

Marroquin nem bánja, hogy így történt, mert így új életet tudtak kezdeni. Szerencsére ő teljesen más életet választott, építész lett.

Pablo Escobar, seen right with his son Sebastian Marroquin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!