Bulvár, celeb

2011.03.23. 21:55

Elizabeth Taylor az egyik utolsó hollywood-i sztár volt

<p>Az utolsó nagy hollywood-i sztárok egyike volt Elizabeth Taylor, ő testesítette meg azokat a tulajdonságokat, amelyek a sztárság fogalmához kapcsolhatóak- mondta a Független Hírügynökségnek Dudás Viktor, a Vox magazin főszerkesztője.</p>

Hozzátette: számos rekord köthető a nevéhez, például ő volt az az első színésznő, aki 500 ezer majd egymillió dollárt kapott egy fimért. Eredetileg nem is készült színésznőnek, nem voltak ilyen ambíció, sokkal inkább a magánéletre szeretett volna koncentrálni, az anyaszerepben akart kiteljesedni.

Karrierje csúcsán, a 60-as, 70-es években többször is megválasztották a legszebb színésznőnek, a legvonzóbb nőnek. Ő kapott először 500 ezres gázsit a nők közül a Macska a forró bádogtetőn -ben nyújtott alakításáért, majd egymillió dollárt a Kleopátrában játszott főszerepéért. Habár megjelenésében díva volt, mégsem voltak allűrjei: híresen precíz volt, mindig tudta a szöveget, nem hisztizett- mondta Dudás Viktor. A magánéletével is sokat foglalkoztak, hiszen nyolcszor házasodott és mindegyik férjétől elvált. Kétszer ment hozzá Richard Burton-höz, de ez a két frigy is zátonyra futott. Férjei között volt hotellánc-tulajdonos, producer, színész és szenátor is.

Elizabeth Taylor élete képekben  >>>

A 60-as, 70-es években a "csapból is ő folyt" Elizabeth Taylor. Minden nő olyan frizurát, ruhát, cipőt akart, amilyen neki volt. Hosszú sorok kígyóztak a mozik előtt, amikor filmjeit vetítették. 40 éves kora után, akikor már nem volt olyan keresett színésznő, ügyesen irányította a karrierjét. Jótékonysági, alapítványi tevékenységei által továbbra is címlapokon maradt és megőrizte ismertségét. Alapítványt hozott létre az AIDS-betegek megsegítésére, amelyben szinte haláláig dolgozott és híres állatvédő volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!