BOON Sziréna

2018.12.12. 15:27

A tornyosnémeti határon állították meg

Tornyosnémeti - Kiviteli engedély nélkül akart műtárgyakat vinni Szlovákiába a vádlott.

Tornyosnémeti - Kiviteli engedély nélkül akart műtárgyakat vinni Szlovákiába a vádlott.

Kulturális javakkal visszaélés miatt ítélte el az Encsi Járásbíróság december 5-én azt a vádlottat, aki a Tornyosnémeti határ­átkelőhelyen műtárgyakat akart Szlovákiába vinni kiviteli engedély nélkül. A bíróság megállapította, hogy a férfi 2017. szeptember 13-án az éjjeli órákban gépkocsijával haladt a szlovák határátkelőhely felé, amikor megállították a rendőrök.

Nagy értékű tárgyak

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az utastérben és a csomagtartóban nagy értékű műtárgyak vannak, melyeket Szlovákiába akart vinni, hogy ott eladja. A műtárgyak között festmények, elefántcsont szobrok, régi fegyverek és egy üveg 1938-as évjáratú Tokaji Aszú volt, körülbelül 2 millió forint értékben.

A nála levő műtárgyak közül három – így egy festmény, egy elefántcsont szobor és egy érme – kivitele a törvény rendelkezése szerint úgynevezett kiviteli engedélyhez között, mellyel a vádlott nem rendelkezett. A járásbíróság ezért kétszáz óra közérdekű munkabüntetésre ítélte.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!