BOON Sziréna

2018.09.13. 16:55

Telefonon keresztül vezette le élete első szülését egy fiatal miskolci mentőápolónő

Miskolc - A mentőápolónő idén nyáron kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon, a napokban pedig rögtön egy különösen nehéz helyzetet kellett megoldania: egy pánikban lévő édesanya hívta, akinél nagyon hirtelen indult meg a szülés – olvasható <a href="https://www.facebook.com/orszagosmentok/photos/a.439382419406149/2082254648452243/?type=3&amp;permPage=1" target="_blank">az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán</a>.

Miskolc - A mentőápolónő idén nyáron kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon, a napokban pedig rögtön egy különösen nehéz helyzetet kellett megoldania: egy pánikban lévő édesanya hívta, akinél nagyon hirtelen indult meg a szülés – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A bejelentés szerint a kismamánál nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott.

Fiatal bajtársnőnk irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet”

– írta a mentőszolgálat.

Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot”

- mondta az esetről a hős miskolci mentőápolónő, aki elmondása szerint maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Éppen ekkor érkeztek ki a mentősök is, akik ellátták az egészséges babát és édesanyját, majd stabil állapotban szállították őket kórházba.

[related-post post_id="3929827"]

[related-post post_id="3884841"]

[related-post post_id="3754479"]

[related-post post_id="3743552"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!