BOON Sziréna

2010.03.22. 20:29

Csapdapénz és köszönet – A svájci hivatalokhoz hasonlították a miskolci rendőrséget

<p>Miskolc - "<em>Szeretném köszönetemet kifejezni a szívvel-lélekkel végzett<br /> munkáért</em>", egy évekig tartó zsarolás végére tettek pontot a miskolci rendőrök.</p>

Még az általános iskola nyolcadik osztályában kezdte iskolatárását zsarolni egy fiú Miskolcon. A hónapokig tartó fenyegetés és rettegés a ballagás után abbamaradt. A sértett évekig nyugton élhetett, mígnem az elmúlt hetekben újra felbukkant az általános iskolai zsaroló és újra elkezdte, amivel korában felhagyott. A verés kilátásba helyezésével a zsaroló most hat alkalommal ért célt, s mintegy 10 000 forinthoz jutott.

A sértett és hozzátartozója ezúttal bejelentést tett az eseményekről a Miskolci Rendőrkapitányságon. Az előre megbeszélt helyen az úgynevezett csapdapénz segítségével sikerült elfogni azt a 16 éves miskolci fiút, aki évekig zsarolta társát.

A Mi Rendőrségünk Önökért dolgozik

A rendőrök nap mint nap ellátják hivatásukat, és az egyéb tartalmú levelek mellett a köszönet is megfogalmazódik az áldozatosan végzett munkáért. A miskolci sikeres elfogás után a sértett hozzátartozója levélben köszönte meg a rendőrök munkáját.

Tisztelt Főkapitány úr! Szeretném köszönetemet és elismerésemet kifejezni munkatársainak kiváló hozzáállása miatt, amely messze meghaladta az elvárható szintet. Először is szeretném kifejezni az eligazítóban szolgálatot teljesítő két rendőr udvariasságát. Másodszor az ügyeletes tiszt készséges tájékoztatását. Harmadszor annak a két nyomozónak vagyok hálás, akik azonnal neki láttak az ügy felderítésének. Negyedszer annak a rendőrhadnagynak, akivel csak telefonon beszéltem, de érződött rajta, hogy szívből-lélekből végzi munkáját. Röviden így tudnám összefoglalni a miskolci rendőrök munkáját: kompetens emberek, profi módszerek, jól szervezett munka. Gratulálok és köszönöm!

Az eseményeket véletlenül végig követő a sértett több mint húsz éve Svájcban élő nagynénje is tollat ragadott, s levelében többek között megfogalmazta, hogy új hazájában „a hivatalok közismerten magas színvonalon működnek. A Miskolci Rendőrség eljárása azonban ott is mintaszerű lehetne” - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!