BOON Sziréna

2008.12.30. 10:37

Brutális támadás a Fidesz-iroda ellen

<p>Miskolc - A rendőrség szerint baseballütő szerű eszközzel verték be a miskolci Fidesz-iroda ablakait. Pelczné dr. Gáll Ildikó és dr. Répássy Róbert mutatta be és kommentálta a pusztítást.&#160;<DIA width="960" height="800" alt="Betörték a Fidesz iroda ablakait Miskolcon 2008.12.30."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bet_rt_k_a_Fidesz_iroda_ablakait_Miskolcon_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Betörték a Fidesz iroda ablakait Miskolcon 2008.12.30." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Brutális célzatú politikai támadásnak véljük – mondta Pelczné dr. Gáll Ildikó miskolci fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke arról, ami hétfőn éjfél körül történt a miskolci Kossuth utcában. A kedden délelőtt megtartott sajtótájékoztatón dr. Répássy Róbert, ugyancsak miskolci fideszes országgyűlési képviselővel együtt mutatták be és kommentálták mindazt, ami a média munkatársainak szeme elé tárult.
A Fidesz-iroda Kossuth utcára néző dupla ablakait törték, azaz verték be. Tehát: nem bedobták, hanem – a rendőrség szerint – baseballütő szerű eszközzel verték be valamennyit. Ami arra utal, hogy a tettes előre felkészült arra, amit tett, célzottan jól megfontoltan cselekedett – hangsúlyozták a sajtótájékoztatót tartó képviselők, többször nyomatékosítva: elítélik a gyűlöletkeltést, annak politikai színtérre emelését, megnyilvánulásait, erőszakos kifejeződését. Bármilyen „oldali” is legyen az. Pelczné dr. Gáll Ildikó így fogalmazott: „A kormány elérte a célját.”

Van szemtanú

Van egy szemtanú is, aki egy csuklyás fiatalembert látott éjfél körül futni a Kossuth utcában.
Pelczné dr. Gáll Ildikó emlékeztetett arra, hogy a Fidesz többször szóvá tette Miskolc közbiztonságának hiányosságait, azt, hogy szerintük legalább száz rendőr hiányzik az utcákról, és, hogy a térfigyelő kamerák rendszere se teljesen kiépített. Mint fogalmazott, ez a brutális, a belváros szívében történt támadás is mutatja a közállapotokat és közbiztonságot. Hozzátette: azt várják a rendőrségtől, hogy derítse fel a tettest, tetteseket, ami forró nyomon nem történt meg. Dr. Répássy Róbert kiemelte: a szóban forgó helyiség több mint másfél évtizede Fidesz-iroda, tehát szó se lehet arról, hogy a tettes ne célirányosan verte volna be az ablakait. Amit az is igazol, hogy semmilyen más ablakot nem tört be, csakis ezeket.

- Szabados Gábor -

Kapcsolódó cikkek:

Vasgolyóval törték be a miskolci MSZP-iroda ablakát
Egy öt kilogrammos vasgolyóval zúzták be kedden hajnalban a miskolci MSZP irodájának helyt adó épület egyik üvegablakát. Vasgolyóval törték be a miskolci MSZP-iroda ablakát  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!