boon-sportoldal

2016.08.12. 15:13

Teljes a megyei focimezőny, hatvannégy együttes indul a hétvégén

Miskolc - Elkészült az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása és sorsolása.

Miskolc - Elkészült az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása és sorsolása.

Pont került a vitás ügyek végére, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságán ugyanis elkészítették az első és a második osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztását.

Hollóháza: igen

– Véglegesen eldőlt, hogy a Hollóháza is indul a második vonalban, a település polgármestere hívott minket az igenjükkel – mondta Sajti Viktor megyei igazgató. – Ezután kezdhettünk hozzá a csoportok beosztásához, és ha innentől kezdve valamelyik klub visszalép, akkor feltöltés már nem lesz, ebben az esetben csökken a mezőny. Ilyenre volt már példa tavaly, amikor a Keleti mezőnye tizenöt csapattal rajtolt.

Az igazgató szavaihoz csatlakozott Fisser Nándor, a Hollóháza szakosztályvezetője, aki kijelentette:

– Elhárítottuk az akadályokat. Ezek nem anyagi eredetűek voltak, pár játékosunk akart távozni, de maradnak, így ott leszünk a mezőnyben.

Sajti Viktor ezután arról beszélt, hogy versenybizottságuknak némi fejtörést okozott a csoportbeosztás, közben ugyanis állandóan a térképet nézték, szigorúan a területi elvet vették figyelembe. Ennek jegyében Szirmabesenyő átkerült az Északba, és ugyanoda nyert besorolást Gesztely és Szirma is. Mezőzombort a Keletből a Középbe csoportosították, együttesüknek így jobbára Dél-Borsodba kell majd utazniuk.

Megtudtuk, hogy két városban éltek az indulási jog átadás-átvételével.

– A Mezőcsát Városi SE ennek szellemében az Igrici Tatami SE-hez „passzolta a labdát”, a mérkőzésekre azonban Mezőcsáton kerül sor – folytatta a megyei igazgató. – Az Emőd VMSE pedig megszűnt, az alakulat jogán Emőd DSE szerepel tovább. Versenyszabályzatunk értelmében csak akkor járulhatunk hozzá ezekhez az akciókhoz, ha a klubok megszüntetik szakosztályukat, így csapataikat nem indítják egyik osztályban sem. Ez a feltétel pedig a Mezőcsát és az Emőd esetében is megvalósult.

Más társadalmi elnök

Az igazgatósággal kapcsolatos hír még, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége július 26-i hatállyal Tatárka Józsefet nevezte ki a B.-A.-Z. megyei igazgatóság társadalmi elnökének (Tatárka Józseffel készített interjú itt olvasható >>>). Elődje, Balázs András (akinek a mandátuma június 30-cal lejárt) 25 évig volt megyei elnök, illetve megyei társadalmi elnök.

ÉM-KT


Csoportok, csapatok

Megyei I. osztály: Bánhorváti, Bogács, Bőcs, Felsőzsolca, Edelény, Encs, Karcsa, Mád, MVSC, Onga, Ózd, Sajóbábony, Szendrő, Szerencs, Tiszakeszi, Tokaj.

Megyei II. osztály

Észak csoport: Aszaló, Bódvaszilas, Dédestapolcsány, Gesztely, Ináncs, Mályinka, Mucsony, Nagybarca, Parasznya, Rudabánya, Sajósenye, Sajóvámos, Szalonna, Szirma, Szirmabesenyő, Varbó.

Közép csoport: Alsózsolca, Bükkzsérc, Cserépfalu, Emőd, Harsány, Hernádnémeti, Igrici, Kisgyőr, Mezőzombor, Mezőnagymihály, Nyékládháza, Ónod, Sajószöged, Tibolddaróc, Tiszalúc, Vatta.

Kelet csoport: Abaújszántó, Bodroghalom, Erdőhorváti, Füzér, Garadna, Gönc, Hidasnémeti, Hollóháza, Kenézlő, Pácin, Pálháza, Sárospatak, Tarcal, Telkibánya, Tiszakarád, Tiszaladány.


Miskolc - Elkészítették a 2016/2017-es Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idényének órarendjét.

[poll id="1172"]

Miskolc - A 2016/2017-os Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Észak csoportjának őszi órarendje.

[poll id="1173"]

Miskolc - A 2016/2017-os Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Kelet csoportjának őszi órarendje.

[poll id="1176"]

Miskolc - A 2016/2017-os Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Közép csoportjának őszi órarendje.

[poll id="1179"]

Mád - A volt játékos felkérésének gondolata mindössze néhány héttel ezelőtt merült fel. Interjú: Tatárka Józseffel, Mád polgármesterével, a Magyar Labdarúgó Szövetség napokban felkért megyei társadalmi elnökével.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!