boon-sportoldal

2016.04.27. 08:53

Megkapták a licencüket a borsodi csapatok

Cigánd, Mezőkövesd, Miskolc - Először ülésezett kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség első fokon eljáró licencadó testülete.

Cigánd, Mezőkövesd, Miskolc - Először ülésezett kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség első fokon eljáró licencadó testülete.

A grémium abban volt hivatott dönteni, hogy első körben kiknek, mely kluboknak (az azokat működtető gazdasági társaságoknak) adja meg az induláshoz elengedhetetlen klublicencet a következő, 2016/2017-es évadra. Az élvonalban szereplő Diósgyőri VTK honlapján kedden délután az alábbi közlemény jelent meg ezzel kapcsolatban: „Elfogadta az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Diósgyőr FC Kft. 2016/2017-es bajnoki évadra vonatkozó licenckérelmét, így immáron biztos, hogy jövőre is az OTP Bank Ligában szerepel a DVTK”. Mint az ismert, és megírtuk, a DVTK nemzetközi licencért is folyamodott, melyben Debrecen és Mezőkövesd volt megjelölve lehetséges helyszínként. Mindez azonban időközben tárgytalan lett, mivel a piros-fehérek a bajnokságban nem tudnak nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni.

NB I-est kértek, megkapták

Az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC az élvonalba való feljutásért küzd, jó esélyekkel. A klub részéről Bocsi Anna ügyvezető lapunknak elmondta: NB I-es licencet kértek, és azt meg is kapták. Ez a licenc egyébként jó a másodosztályra is.

A cigándiak is

Az NB III-ban, a Keleti csoportban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttesek közül a Cigánd SE-nek van arra sansza, hogy felkerüljön az NB II-be. A bodrogköziek a korábban megadott határidőig be is adták anyagukat az illetékes helyre, s amint azt Terjék Sándor szakosztályvezető az Észak-Magyarországnak kedden nyilatkozta: licenckérelmüket elfogadták, és hiánypótlásra sincs szükségük. Most már csak az kell, hogy a pályán révbe érjen a csapat...

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!