boon-sportoldal

2012.02.24. 10:44

Miskolc helyett Nyíregyházán

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem Miskolcon lesz március 22-én a Magyarország – Németország női kézilabda Európa-bajnoki selejtező.

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem Miskolcon lesz március 22-én a Magyarország – Németország női kézilabda Európa-bajnoki selejtező. Fehér Péter, a megyei kézilabda-szövetség korábbi elnöke szerette volna Borsodba hozni a fontos mérkőzést. Az ígéretes egyeztetések után, a nemzetközi előírások miatt nagyobb csarnokban kell megrendezni az összecsapást.

2000 ülőhely kell

- Két és fél héttel ezelőtt, amikor elindítottam ezt a folyamatot, még nem volt egyetlen lehetséges helyszíne sem a meccsnek – fogalmazott Fehér Péter. - A hét elején jártam az országos szövetségben, csütörtökön pedig kaptam egy értesítést, amiben közölték, hogy máshol lesz a találkozó. Az EHF előírásoknak ugyanis nem felel meg a miskolci csarnok. Ilyen rangos tétmérkőzés esetében legalább kétezer ülőhellyel kell a létesítménynek rendelkeznie, ez pedig nálunk hiányzik. Emellett a küzdőtér mellett terület is elég szűk a terület, ezekkel a tényekkel pedig nem lehet vitatkozni. Mindenesetre megpróbáltuk, és szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik támogattak az Eb-selejtező rendezése kapcsán. Remélem, hogy a jövőben lesz lehetőség arra, hogy valamelyik nemzeti csapatot valamilyen formában vendégül láthassuk Miskolcon.

A magyar-német összecsapást a szomszédos megyeszékhelyen bonyolítják le. Március 22-én Görbicz Anitáék a nyíregyházi Bujtosi Sportcsarnokban fogadják a rivális német együttest.

ÉM –ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!