boon-sportoldal

2011.11.02. 13:38

MKC: Az új mestert is megviseli

Buday Ferenc szeretné a meccseken is kihozni a játékosokból azt, amit az edzéseken tudnak.

Buday Ferenc szeretné a meccseken is kihozni a játékosokból azt, amit az edzéseken tudnak.Szerdán délelőtt mutatkozik be személyesen új csapatánál, a Mezőkövesdi KC-nál Buday Ferenc, aki Rosta Istvánt váltja az élvonalbeli férfi együttes kispadján. A 60 esztendős, egykori 119-szeres válogatott átlövő legutóbb az Orosházát irányította, ahonnan idén áprilisban köszönt el.

– A menedzserem, Szörnyi Attila szólt, hogy érdeklődnek irántam Mezőkövesdről – vázolta a megyébe kerülés közvetlen előzményét Buday Ferenc. – Külön jól esett, hogy ez a megkeresés konkrétan nekem, a személyemnek szólt, nem pedig úgy, hogy egy vagyok a kalapban több kollégával.

Gondjuk volt

A korábban Olaszországban, Svájcban és Izlandon is dolgozó szakember nem tagadta, nagyon sajnálja egykori játékosát, Rosta Istvánt, ,,de hát ilyen az edzői pálya, ebben a foglalkozásban benne van, hogy egyszer csak nincs tovább" – tette hozzá, majd ejtett arról szót, hogy amikor az ellenfelek csapatait vezette, miként látta az MKC-t.

– Markáns, erős együttes volt a Mezőkövesd a közelmúltban, Bécsi Jancsi és Fekete Laci vezetésével, Bajorhegyi Ádámmal védekezésben, valamint Rosta Piluval, amikor még ő is pályára lépett – mondta a játékosként kétszeres magyar bajnok Buday Ferenc. – Nekem, nekünk, riválisként mindig gondunk volt az MKC-val, hiszen majd valamennyi alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát, nagy öröm volt, ha egyszer-egyszer sikerült győzni.

Erősítené a védekezést

A kinevezése óta eltelt rövid időt arra (is) felhasználta az Érden lakó tréner, hogy elolvasson minél több tudósítást, hírt az MKC-ról.

– Egész életemben ezt csináltam, a kézilabda a szakmám, mindig fel kell készülni. ,,Pilu" nem egyszer nyilatkozta, hogy a játékosok a kiírt edzést megfelelően elvégzik, panasz a hozzáállásukra nincs, ám ez valahogy a meccseken nem jelentkezik. Az egyik dolgom, dolgunk ezért az lesz, hogy mérkőzés minőségűek legyenek a játékosok, aztán szeretném erősíteni a védekezést, és labdabiztonságban is fejlődni kell. A nyáron változott a koncepció az MKC-nál, húsz, huszonyegy, huszonkét éves kézilabdázók kaptak lehetőséget, akik szerintem is sokra hivatottak, viszont hetek alatt nem lehet olyan teljesítőképes tudást megszerezni, mint amivel az ellenfelek 28-30 éves játékosai bírnak.

Buday Ferenc a bennmaradás kivívásával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az egy ,,kemény dolog" lesz, de ha egyszer ez a feladat, akkor ez...

– Érthető módon nincs hurráhangulat, mert egy váltás megvisel klubirányítót, játékost, és most engem is, hiszen egy barátom helyére érkeztem, de megállni nem lehet... Igyekezni fogok, hogy emberi módon tartsak kapcsolatot a játékosokkal, ám pillanatnyilag a teljesítmény határoz meg mindent, és az, hogy az MKC elérje a kitűzött célját, céljait.

ÉM-MI


A kontraktusról

A bajnokság végéig szól a mezőkövesdi klubbal kötött szerződése, vagy tovább? – kérdeztük Buday Ferenctől

– Én szerettem volna egy hosszabb távú kontraktust, de végül úgy állapodtunk meg, hogy a jelenlegi szezon végéig irányítom a csapatot, aztán kölcsönös elégedettség esetén lehetséges a közös munka folytatása.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!