boon-sportoldal

2011.09.09. 14:45

Maci-célok az elnöktől: érmeket szeretne kapni

A finn Risto Kurkinen lett az utánpótlás szakmai igazgató a Népkertben.

A finn Risto Kurkinen lett az utánpótlás szakmai igazgató a Népkertben.

Volt történés bőven az MJJSE-nél a holtszezonban, hiszen változott az edző személye, aztán a játékoskeret mintegy fele kicserélődött, és a sportegyesület is átalakult, ugyanis augusztusban létrehozták a Miskolci Jegesmedve Sportszervező kft-t, amelynek ügyvezetője Egri István lett.

– Erre a lépésre azért volt szükség, mert a mai jogszabályi környezetben ebben a formában sokkal könnyebb működtetni egy sportvállalkozást, emellett persze megmaradt az egyesület is, amely egyik résztulajdonosa a kft-nek, és amely civil pályázatokon részt tud venni – mondta Egri István, aki ezután beszámolt egy másik stratégiai változásról is: – Összeállt egy olyan stáb, amely teljes vertikumában lefedi, irányítja a miskolci hokit. Tagja Mayer Péter, mint a sportiskola szakágvezetője, Risto Kurkinen, a Vasas korábbi vezetőedzője utánpótlás szakmai igazgatóként, illetve a felnőtt csapat edzője, Greg Lindqvist. Az, hogy felállt ez a hármas, igen nagy eredmény, ezáltal, remélem, el tud indulni az itteni utánpótlás a fejlődés irányába.

Százötven bérletes

Tavaly, ugyanilyenkor Egri István úgy fogalmazott, szeretné, ha a csapat mind a három fronton (Mol Liga, magyar bajnokság, kupa) a legjobb négyben zárna, ami végül is megvalósult - még ha az MK miskolci négyes döntőjére nem is emlékszik vissza szívesen.

– Az elvárások ugyanazok, bár a kupát még nem tudjuk, hogy miként lesz – jelentette ki az ügyvezető. – A másik két sorozatban érmet szeretnénk, ha sorrendet kellene felállítani, akkor a Mol Ligát a bajnokság elé helyezném, hiszen most lesz az alapszakasz mellett középszakasz, rájátszás, és döntő is. Anyagi szempontból ott tartunk, ahol egy éve, minden nap meg kell dolgozni a következő napért, szeretnénk egy eladható terméket, hiszem, hogy a potenciális szponzorok látni fogják: támogatásra érdemes a csapat.

Egri István egyúttal örül annak, hogy a szurkolók érdeklődése nem csökkent a csapattal kapcsolatban, amit jelez, hogy az elmúlt hetekben már mintegy 150 bérletet értékesítettek.

ÉM-MI


Rolinderről, Bonarról, Fekecsről

Az igazolások terén még az utolsó pillanatra is maradt bejelenteni való, hiszen Linus Rolindertől elköszönt az MJJSE, aztán visszajött a Népkertbe a kanadai Josh Bonar, és nem mellesleg feltűnt a jégcsarnokban Fekecs Norbert, aki korábban volt a Macik hokisa.

– Linussal abban állapodtunk meg, hogy egy hónapon belül bármelyik fél visszaléphet, és bár jól dolgozott, négy meccsen a statisztikai mutatókban nem jeleskedett. Josh-al a felkészülés kezdete óta kapcsolatban voltunk, ugyanis szerettünk volna még egy jobbkezes játékost, és Linustól abban az esetben is megváltunk volna, ha Josh végül nem mond igent az ajánlatunkra. Fekecs Norbi A-licenszes edző, a MISI U12-es csapata lesz a keze alatt, és idejébe beleférne az, hogy a felnőtt csapatban is játsszon, ám erről előbb meg kell győznie Greg Lindqvistet.


A Miskolci Jegesmedvék JSE 2011/2012-es programja az Interliga alapszakaszában.

A Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapatának a 2011/2012-es játékoskerete.

Megváltozik a beléptetés rendje, lesznek foglalt székek: csak két fontos újdonság, ami a pénteki jégkorong mérkőzésre érkezőket fogadja.

Szeptember 30-án a Csíkszeredát fogadják a miskolciak.

Pénteken 17.30-tól a Ferencváros elleni meccsel elkezdi a Mol Liga 2011/2012-es szezonját az MJJSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!