boon-sportoldal

2011.09.16. 09:37

Benczés Miklós még nem sorolja be a DVTK-t

A labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómeccsét pénteken 18 órától a Diósgyőri VTK és a Kaposvári RFC játssza. A mérkőzésről élőben tudósítunk!

A labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómeccsét pénteken 18 órától a Diósgyőri VTK és a Kaposvári RFC játssza. A mérkőzésről élőben tudósítunk!

A hazai pályán eddigi négy meccséből hármat nyerő Diósgyőri VTK csapata élvonalbeli labdarúgó meccsen azt a Kaposvári RFC-t fogadja, amelyik Sisa Tibor irányításával eddig csupán egyszer tudott nyerni. A két csapat között nyolc forduló után 5 pont a különbség a bajnoki tabellán, és erre szokták mondani a szurkolók, hogy sima. Másképp vélekedik azonban erről Benczés Miklós, a DVTK edzője.

Nagyot változhat

– Nehéz meccsre számítok, a Kaposvár eddig eléggé felemás teljesítményt mutatott, kikapott gyengébb csapatoktól, a jobb együttesek ellen viszont felszívta magát, négy gólt lőttek például a Paksnak, legyőzték a Fehérvárt, döntetlent játszottak az addig száz százalékos Győr ellen – mondta Benczés Miklós, aki arra a kérdésre, hogy a Diósgyőrt a jó vagy a gyengébb csapatok közé sorolja-e, így válaszolt: – Nem tudom, egyelőre nem sorolnám be egyik kategóriába sem, olyan helyen állunk, hogy három forduló alatt nagyot változhat a világ, akármelyik irányba.

Kérdéses volt

A pénteki meccs előtt egy nappal, több játékos szereplése kérdéses volt a DVTK-nál. Hogy jó hírrel kezdjük: Rakovic felépült bordatöréséből, és kerettag lesz. Viszont a múlt vasárnap kiállított, és eltiltását töltő Radosra (Farkas B. kerül a kezdőcsapatba helyette), a térdüléssel bajlódó Dobosra biztosan nem számíthat Benczés Miklós, valamint a múlt héten betegséggel küszködő Lippai, a combizom húzódással bajlódó Abdouraman, és a legutóbbi, a Paks elleni meccs közben húzódást szenvedett – és emiatt lecserélt – Luque és Gal játéka is kérdéses. A Diósgyőr edzője arra a kérdésünkre, hogy emlékszik-e olyanra, hogy egy összecsapáson két játékosát is húzódás miatt kellett lecserélni, és hogy mi lehet ennek az oka, a következőt válaszolta:

– Nincs ilyen emlékem, edzősködésem alatt ilyen még nem fordult elő. Természetesen meg kell fejteni ennek az okát, a csapat erőnléti edzőjével, Javier Reyes-szel elemezni fogjuk a két esetet.

Benczés Miklóstól azt is megtudtuk, hogy szinte biztos, hogy nem kockáztatja majd meg Luque szerepeltetését a Kaposvár ellen, ellenben Gal és Lippai játékára van némi remény. Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi meccsen 60 perc játéklehetőséget kapott Tisza meggyőzte-e teljesítményével arról, hogy akár kezdőként is lehet rá számítani, Benczés Miklós azt mondta, hogy aki látta a meccset az bizonyára egyetért az igen válasszal.

A győzelembe vetett hit

Arra a kérdésre pedig, hogy mivel győzhető le a Kaposvár, melyik a gyenge pontja a somogyi csapatnak, a DVTK trénere így felelt:

– Látok, látunk ilyet, de inkább nem beszélek róla, mert a Kaposvár edzőjét, Sisa Tibort ismerve, biztosan olvassa amit nyilatkozok, és felkészülne rá. Ők 4-2-3-1-t játszottak eddig, vagyis hasonlóra lehet számítani, mint az azonos felállásban szerepelt, Paks és Siófok ellen,és a győzelembe vetett hitünket erősítheti, hogy ezekkel a csapatokkal szemben nem maradtunk alul.

ÉM


A DVTK várható kezdőcsapata:

Farkas B. - Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Abdouraman – Gallardo, Arze, Lippai –  Seydi, Tisza.


A labdarúgó NB I 9. fordulójában a négy meccs óta veretlen DVTK az egykori diósgyőri edző Sisa Tibor együttesét, a Kaposvári Rákóczit fogadja pénteken 18 órától. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Az MLSZ fegyelmi bizottságának legutóbbi ülésén a Pakson kiállított diósgyőri hálóőr, Ivan Rados ügyében is határozat született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!