boon-sportoldal

2011.08.19. 14:29

Nagy Benő újra bajnok és már kupa-győztes

Miskolc - Nagy Benő a hegyikerékpárosok idei, eddigi három országos bajnoksága közül hármat nyert meg, legutóbb Gelsén, a hosszú távú ob aranyát zsebelte be, mely egyben a Magyar-kupa összetett elsőségéhez is segítette őt.

Miskolc - Nagy Benő a hegyikerékpárosok idei, eddigi három országos bajnoksága közül hármat nyert meg, legutóbb Gelsén, a hosszú távú ob aranyát zsebelte be, mely egyben a Magyar-kupa összetett elsőségéhez is segítette őt.Augusztus második hétvégéjén, Dunántúlon, a Balaton nyugati csücskében, Gelse térségében rendezték meg a Magyar Köztársaság idei hegyikerékpáros (MTB) hosszú távú országos bajnokságát, mely a Magyar-kupa sorozat állomása is volt. Az amúgy is elég bozótos, szintes, nehezen tekerhető terep az előző napok esőzéseitől még zordabbá vált, sár és jókora pocsolyák is hátráltatták a haladást. Nem csak a pálya, hanem a mezőny is keményre sikeredett, komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze, köztük a cseh junior válogatott tagjaival. Nagy Benő (Diósgyőri TC) magabiztos versenyzéssel, a másodikhoz képest 5 perces előnnyel szerezte meg az F17-es kategóriában (18 km, 8 ellenőrző pont) idei harmadik magyar bajnoki címét és mostani győzelmének köszönhetően megnyerte a Magyar-kupa (Mk)  összetett versenyét is.  Hétből hat elsőségével akkora az előnye, hogy senki nem tudja már befogni őt az Mk-ban az elkövetkező két versenyen. A gelsei második napon Benő egy korcsoporttal feljebb, a 20 évesek, azaz a juniorok között az előkelő 3. helyet szerezte meg.

A világbajnokságon folytatja

A Bláthy Ottó Szakközépiskola tanulója múlt hétvégén Liptószentmiklós környékén, a Szlovák Nagydíjon, mely egyben szlovák bajnokság is volt, „hangolt”  tovább, miközben  a juniorok között a második helyet szerezte meg. Nagy Benő, aki ifjúsági kora ellenére tagja a magyar junior válogatottnak, társaival együtt augusztus 19-én utazott el Olaszországba, ahol augusztus 22-28. között lesz az idei felnőtt és junior MTB világbajnokság.  A Veneto-Vicenza közelében megrendezendő vb junior mezőnyében Benő minden számban indul. A vele szemben megfogalmazott elsődleges cél a tisztes helytállás, de a váltóval, melynek ő lesz az első embere, könnyen kellemes meglepetést is okozhatnak.

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!