boon-sportoldal

2011.08.14. 21:18

Lefagytak a pápaiak a fordulás után

Az eddig még veretlen Pápát fektette meg a Diósgyőr a labdarúgó NB I 5. fordulójában.

Az eddig még veretlen Pápát fektette meg a Diósgyőr a labdarúgó NB I 5. fordulójában.A Diósgyőr – Pápa mérkőzés eleje az eddigiektől eltérően alakult, már ami a lelátói eseményeket illeti. Ugyanis az ultraszektorból ezúttal az első perctől szólt a biztatás, nem úgy, mint a korábbi fordulókban, amikor az első 10 percben némaságukkal tiltakoztak a stadionok rendjével kapcsolatban hozott törvény életbe léptetése ellen a drukkerek.

Az elején úgy tűnt az viszont nem változott az előző meccshez képest, hogy a diósgyőri támadások lesre futnak. Legalábbis Seydi esetében, aki az első negyedórában kétszer is elmérte a vendégek utolsó emberének vonalát. Az első fertályórában az is feltűnt, hogy a pápaiak többször is a hazaiak térfelén, még a 16-os előterében igyekeztek labdát szerezni, megzavarni a védőket, és ez néhányszor sikerült is nekik. Gólhelyzetet azonban ebből nem tudtak kialakítani, ahogy sokáig a DVTK sem, a szépen építgetett támadásaiból. Több mint fél órát kellett várni arra, hogy egyáltalán helyzetről lehessen beszélni, de Budovinszky távoli lövése cél tévesztett, ahogy Seydi sem célzott pontosan a ziccerben. Időközben a stadionon kívül valakik ,,adtak a pirotechnikának”, bár nem valószínű, hogy a számozott utcák felől gomolygó sűrű fekete füst – ami leginkább gumiégetés velejáróját idézte – a stadionon belül kimaradt hazai lehetőségekkel volt összefüggésben. Csak remélni lehet, hogy az odakinti ,,piró” ellen is olyan elánnal léptek fel az illetékesek, mint két hete, amikor a diósgyőri ultraszektorban gyúlt fel egy görögtűz. Ami pedig a pályán zajló eseményeket illeti: a találkozó 40. perében 10 főre olvadt a Pápa, Tóth G. második sárgáját szedte össze. Véber edző azonban nem várt a szünetig, azonnal cserélt, a beküldött Horváth L. védekező középpályásnak állt be, és erről a posztról Farkas A. húzódott vissza a védelem közepébe, a kiállított játékos helyére. Ez pedig azt jelentette, hogy a létszámhátrány az egyszemélyes csatársor, Ferenczi támogatottságát csökkentette.

Fordulás után

Hogy mit mondott az övéinek Véber edző a szünetben, az nem derült ki, de hogy nem túl hosszan mondta az biztos, ugyanis 10 percen belül kint voltak a pápaiak a folytatásra, így 5 percet labdázgatniuk kellett a diósgyőriekre és a játékvezetői trióra várva. A hosszabb beszélgetésnek volt nagyobb haszna, mert a ,,lefagyott” pápaiakat Budovinszky egy mesteri lövéssel meglepte, olyannal, amire a sok csatát megélt Szűcs L. kapus sem számított, és már vezetett is a DVTK. Innentől sokkal jobb lett a mérkőzés, a hazaiaknál a becserélt Menougongban több volt, mint elődjében, és a Vadász helyett beküldött, az idényben először szóhoz jutó – a közönség által nagy ovációval fogadott - Takács P. is igyekezett minél többet hozzá tenni.

Aztán, hogy fordulatokban ne legyen hiány, erről Luque gondoskodott, aki a második sárgáját is kakaskodásért kapta, így 30 perccel a vége előtt ismét egyenlő volt a csapatok létszáma. Ezt követően Budovinszky újabb remek szabadrúgása után Seydi fejelhetett volna gólt, de Szűcs L. kapus hárított, majd Maric lőtt a túloldalon egy nagy kapufát a 73. percben. Ekkor már nyoma sem volt az első félidei eseménytelenségnek, amelyet Gohér két kitűnő pontrúgása után Seydi fejelt meg egy góllal. Ekkor tulajdonképpen eldőlt a meccs, és Dobos becserélése után már vidáman hullámoztak a nézők. De még nagyobb lehetett volna az öröm, ha Lippai pontosabb a hajrában a két nagy ziccerénél, vagy ha az utolsóként becserélt hazai labdarúgó nem a kapufát találja el az órási gólhelyzetben. De ezen az estén ez is belefért, mert ,,amúgy” is nyert a második játékrészben jól futballozó DVTK.

Kapcsolódó cikkek:

A szombati Diósgyőr – Pápa meccsen az egyik legjobb teljesítményt Budovinszky Krisztián nyújtotta.

A diósgyőri ultrák ezúttal nem a meccs első 10 percének némaságával demonstráltak az őket érintő, szeptember 1-től hatályba lépő törvények ellen a Pápa elleni mérkőzésen, hanem a meccs közben feliratokkal ,,üzentek”.

Úgy tűnik két hazai meccs elég volt ahhoz a DVTK-nál, mind klub, mind a szurkolók részéről, hogy az új jegyrendszerhez alkalmazkodjanak.

Seydi fejesgólja után másodszor "robbant fel" az Andrássy úti aréna szombaton este.

Benczés Miklós szakvezető szerint a fontos Budovinszky gól meghatározó volt.

A pápaiak edzője, Véber György szerint megérdemelten nyerte meg a meccset a Diósgyőr.

Az eddig veretlen Pápát győzte le a DVTK 2-0-ra a Diósgyőri Stadionban, ahol a piros-fehér szurkolótábor ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtett. Nézze meg Ön is a felvételeket!

A Diósgyőr szakította meg a Pápa eddigi veretlenségét. Gallardóék Budovinszky parádés szabadrúgásgóljával és Seydi fejesével győzték le Véber György tanítványait. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Budovinszky másodszor is nagyon fontos gólt szerzett ebben az idényben, ez meghatározta a teljesítményünket...- nyilatkozta Benczés Miklós a Pápa elleni győzelem után.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában, szombaton 19 órától a DVTK a Lombard Pápa TFC-t fogadta. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a BOON-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!