boon-sportoldal

2010.04.16. 12:44

Ricketts többszázezret fizet és marad

<p>Amint arról elsőként a pénteki Észak-Magyarország beszámolt: pontokat tettek a még függőben lévő fegyelmi ügyek végére a DVTK-nál.</p>

A múlt héten a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Tóth László úgy nyilatkozott, hogy ezen a héten mindenképpen lezárják a függőben lévő fegyelmi ügyeket, és amikor ezt mondta ezzel egy időben azon reményének is hangot adott, hogy reményei szerint ezt majd egy győzelem után tehetik meg. A múlt héten szombaton a Pápát 3-0-ra győzte le a piros-fehér gárda (161 nap után ismét győzelemnek örülhettek az igazi drukkerek), a hét elején pedig két olyan fegyelmi ügyet is lezártak a klubnál, amelyek az elmúlt hetekben napvilágra kerültek.

A Ricketts-ügy

A két fegyelmi ügy közül az egyik az angol Rohan Ricketts ügye volt. Mint arról korábban beszámoltunk: a légiós azzal haragította magára a DVTK-nál dolgozó szakembereket, vezetőket, hogy március 28-án, amikor az NB III Tisza csoportjában szereplő Diósgyőri VTK a Berettyóújfalui SE vendége volt és Ricketts kezdőként jutott szóhoz, a diósgyőriek trénere hiába akarta lecserélni a légióst, ő nem volt hajlandó lejönni a pályáról. Emiatt száműzték az angol játékost az első csapat keretéből, és szóba került az is, hogy ezen kirívó fegyelmezetlenség miatt szerződést bontanak vele.

– Helyes volt az akkori döntés, hogy Ricketts ne látogassa az első csapat edzéseit, és én kész lettem volna elfogadni azt is, hogy megváljunk a labdarúgótól, de erre végül mégsem kerül sor – mondta Tóth László, a DVTK vezetőedzője. – Azért nem, mert Ricketts elismerve nagy hibáját és olyan mértékű anyagi vállalást tett, ami példátlan, én még nem hallottam olyanról, aki ekkora összegű pénzbüntetést kért volna saját maga ellen, csak hogy maradhasson. Több százezer forintos összegről van szó, és amikor megkérdeztük Rickettszet, hogy ez miért jó neki, hiszen ha szerződést bontanánk vele, ez esetben anyagilag jobban járna, mint azzal, hogy marad és saját magára ilyen büntetést kért, azt válaszolta, hogy neki ez a történet egy presztízsveszteség, és ő változatlanul úgy érzi, hogy segítségére lehet a csapatnak, és szeretné itt megmutatni, hogy mire képes, és ezzel együtt jóvá akarja tenni a hibáját. Ezek után született az a döntés, hogy visszakerülhet a felnőtt csapat keretéhez a büntetés befizetés után, azt követően, hogy az NB III-as csapat edzőjét, Földesi Károlyt megköveti.

A "dulakodásról"

Az Észak-Magyarország több mint három hete számolt be arról, hogy az edzést látogató törzsszurkolók elmondása szerint a DVTK csapatának március 22-i, hétfői edzésén Bajzát Péter és Zoran Supic között tettlegességig fajuló nézeteltérés támadt, amelynek végén a földre került játékosokat csapattársaik választották szét. Az eset után érdeklődésünkre Tornyi Barnabás, a DVTK akkori vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy ,,semmilyen ütés, kontakt nem volt, se lökdösődés, még mozdulat sem", majd azt is hozzátette, hogy ilyenből körülbelül húsz eset van egy edzésen. Úgy tűnt, hogy ez az ügy, szurkolók és a volt vezetőedző közötti ellentmondás feledésbe merül, de mégsem így történt, ennek az ügynek is pontot tettek a végére.

– Hogy pontosan mi történt nem tudom, mert nem voltam ott, és a mostani vizsgálat sem arról szólt, hogy rekonstruálni akartuk volna az akkor történteket – mondta Tóth László. – De fontosnak tartottuk, hogy szót ejtsünk róla, mert egy csapatközösségben nem lehetnek temetetlen ügyek. A játékosok kibeszélték magukból a történetet, ők úgy fogalmaztak, hogy volt némi dulakodás közöttük, de azóta már megtörtént a kézfogás kettejük között. Elismerték, hogy hibáztak, és elfogadták az ez ügyben rájuk kiszabott pénzbüntetést, és ezzel mindannyian lezártnak tekintjük ezt az ügyet.

ÉM/BCS


Kapcsolódó cikkek:

Feszült hangulat a DVTK hétfői edzésén
eszak | 2010.03.24 08:10
A DVTK keddi edzésén néhány szurkoló arról beszélt, hogy hétfőn szemtanúja volt egy kisebb csetepaténak, amely két futballista között zajlott.

Ricketts belátta, elnézést kért
A Diósgyőri VTK ügyvezetője szerint vagy megbüntetik a légióst, vagy felbontják a szerződését.

Nem jött le Ricketts a pályáról
Rohan Ricketts-et Tornyi Barnabás vezetőedző felfüggesztette, ami azt jelenti, hogy sem az NB I-es, sem az NB III-as keret edzéseit nem látogathatja.

Rohan Ricketts Diósgyőrbe igazolt
Az Arsenalban nevelkedett angol középpályással féléves szerződést kötött a Diósgyőri VTK.

Egy Arsenal-nevelés a DVTK-nál
Rohan Ricketts már bemutatkozott a Diósgyőr színeiben Rimaszombaton. Nézze meg Ön is a videókat az angol próbajátékos fantasztikus góljairól >>> 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!