boon-sportoldal

2010.04.18. 20:22

Piros, kék, szürke: itt a rádiós térkép

<p>Miskolc - Elkészült a Rallye Rádió lefedettségi térképe a 17. Miskolc Rallyra.</p>

"Sikerült olyan helyet találni az adónak, ami a Miskolc Rally szempontjából optimális." - árulta el Képes Tamás ügyvezető igazgató. "A nagyon szakadékos helyekre sajnos nem tudnak "bekanyarodni" a rádióhullámok, így rövid szakaszokon esetleg eltűnhet az adás. Mikor végigjárták a rádiósok a pályákat találtak is ilyen pontokat, de ott nézők amúgy is nehezen találhatnak megfelelő helyet: fal - út - szalagkorlát - mély árok. Persze a magyar rallyralyongók nem ismernek lehetetlent."
Egy kis magyarázat a térképhez:
  • A piros az adó "közelterét" jelöli, a pályák szempontjából kevésbé lényeges.
  • A kék területen az adás biztonságosan fogható akár mobil telefonon (természetesen headsettel). Kis sistergés vagy zavar előfordulhat a tereptárgyak vagy épületek által okozott árnyékolás vagy reflexió miatt. Ilyen esetekben pár méterrel arréb kell menni a jobb vétel miatt.
  • A szürke területen előfordulhat, hogy más adók zavarják a miénket. Sajnos találtunk egy szlovák rádiót is pont a mi  - egyébként nemzetközileg egyeztetett - frekvenciánkon. Itt érzékenyebb rádióval lesz fogható a Rallye Rádió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!