boon-sportoldal

2010.04.28. 08:20

Fiatalítás a DVTK-nál

<p>Az Észak-Magyarország értesülése szerint szerdán négy új játékos csatlakozik a DVTK NB I-es felnőtt csapatának keretéhez.</p>

Négy 1991-es születésű fiatal labdarúgó folytatja pályafutását a Diósgyőr nagy csapatánál, Polényi Gábor, Kovács Bence, Bihari Gyula és Illés Richárd személyében. Az Észak-Magyarország értesülését Tóth László, a DVTK vezetőedzője is megerősítette.

– Annyiban pontosítanék, hogy nem négyen, hanem öten jönnek fel az NB III-as csapatból, ugyanis Bacsa Patrik is a mi edzéseinket látogatja a jövőben, igaz, ő nem számít teljesen újnak, hiszen a téli alapozás idején már a felnőttekkel készült – mondta a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy ez már a jövő építése jegyében történő változás-e, a következőket válaszolta: – Nem azért edzenk velünk a jövőben a fiatalok, mert az utolsó helyen állunk, hanem azért, mert ezt eddigi munkájukkal, teljesítményükkel kiérdemelték. Hogy melyikük mire lesz képes a jövőben az elsősorban rajtuk múlik, azzal, hogy kitárult előttük a felnőtt csapat öltözőjének ajtaja, csak egy lehetőséghez jutottak. Reméljük, közülük többen élni fognak majd ezzel, és ha jól teljesítenek, akkor nem kizárt, hogy már a mostani bajnokság hajrájában bemutatkozhatnak a DVTK felnőtt csapatában.

Tóth Lászlótól azt is megkérdeztük, hogy hat fordulóval a bajnoki zárás előtt, amikor a közvélemény gyakorlatilag már biztos kiesőként tartja számon a sereghajtó DVTK-t, milyen hetek várnak még a csapatra.

– A DVTK még nem esett ki! – jelentette ki a vezetőedző. – Amíg matematikai esélyünk van a bennmaradás elérése, kötelességünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a remény minél tovább éljen. Nem szabad minden játékos közé egyenlőségjelet tenni, sok olyan labdarúgó van az öltözőben, akiben látni a tüzet, aki hisz abban, hogy ez a csapat képes még jó eredmények elérésére. Akin pedig azt fogjuk látni, hogy idő előtt feladta, azt könyörtelenül kitesszük a keretből.

Arra a felvetésünkre, hogy a kiesőnek számító csapatoknál az ehhez hasonló esetekben sűrűbben szokott előfordulni, hogy játékosok sérültet jelentenek azért, hogy ne legyenek részesei a morális mélységnek, Tóth László a következőket mondta:

– A gyávaságnál nincs rosszabb a futballban, aki ilyen elhatározásra jut, az jobb, ha nincs is közöttünk, mert a távolmaradásával csak erősödhetünk. Nekünk ugyanis még feladataink vannak. Most vasárnap, Zalaegerszegen.

ÉM/BCS


// <![CDATA[

</script>

<hr />

// ]]>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!