boon-sportoldal

2008.11.16. 19:01

Három pont és öröm a köbön

<p>A labdarúgó NB I 15. fordulójában, szombaton este a Kecskemét csapatát fogadta a Diósgyőr.&#160;<DIA alt="DVTK-KTE 08/09" height="1000" width="1200"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK_KTE_08_09/index.shtml , SERIE ,1200,1000)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK-KTE 08/09" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="DVTK-KTE 2008.11.15. A diósgyőri utánpótlás" height="1000" width="1200"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK_KTE_2008_11_15__A_di_sgy__337_ri_ut_np/index.shtml , SERIE ,1200,1000)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK-KTE 2008.11.15. A diósgyőri utánpótlás" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK_Kecskem_t_2008_11_15_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK-Kecskemét 2008.11.15." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33174/dvtk-kte-08-09-szurkolnak-az-ultr--k" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33172/dvtk-kte-0809-unnep-a-meccs-utan" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33170/dvtk-kte-0809-pacsizas" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33168/dvtk-kte-0809-he-fiuk" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33164/dvtk-kecskemet-0809-i" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33166/dvtk-kte-0809-golorom" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az őszi idény utolsó fordulóját játszották az elmúlt hét végén az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csapatai. Diósgyőrben a hazai együttes az ősz folyamán jól szerepelt újonc gárdát, a Kecskemétet fogadta. Ködös, párás, nyirkos időben, ami nem igazán hat csalogatóan egy szabadtéri rendezvény esetében. De a DVTK szurkolóit, szimpatizánsait ez nem kedvetlenítette el, amiben nyílván szerepet játszott az is, hogy két hete is győzelemnek örülhettek a drukkerek a Diósgyőri stadionban, nem is szólva, az egy hét ezelőtti, a listavezető Debrecen otthonában elért bravúros sikerről.

Csillogó szeműek

Hogy a drukkerek jó közérzete tovább fokozódjon, arról már a meccs elején gondoskodott a hazai együttes, a 8. percben a középső védő, Boris Milicic idei harmadik gólját szerezte. Hátborzongató érzés volt, ahogy az ünneplés során, a gól után egy-két perccel több ezer csillogó szemű futballszurkoló skandálta, hogy ,,Amíg élek én, nem érdekel más…”

Lehet, hogy a vezető találat után a hazai drukkerek azt várták, hogy fiesztát rendeznek kedvenceik, de hamar kiderült, hogy a Kecskemét nem akar a formálódó diósgyőri népünnepély ,,áldozati báránya” lenni, és nem birkamód folytatták a meccset, hanem bátran, kezdeményezően léptek fel, és azon voltak, hogy hátrányukat ledolgozzák. Csakhogy a hazaiak négyfős hátsó alakzata, és a két védekező középpályás ezen a meccsen is remekül kiegészítette egymást, besegített a másiknak, amikor erre szükség volt, így igazán komoly gólszerzési lehetősége nemigen adódott a vendégcsapatnak az első játékrészben, Vojinovicnak csak egyszer kellett kapaszkodnia, Farkas I. 35 méteres, jól eltalált lövésénél.

Nagyobb kockázat

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy az egyenlítésért küzdő kecskeméti csapat még nagyobb kockázatot vállalt, több emberével próbált meg részt venni a támadásaiban, így a DVTK-nak egyre több lehetősége nyílott a kontrák vezetésére. Ennek következében egyik és másik oldalon is adódott gólszerzési lehetőség, de a hazai csatárok, és a kecskeméti ,,akcióhősök” sem tudtak a kapuba találni. Előbbiek többnyire rosszul céloztak, utóbbiak pedig az ezúttal is jól teljesítő Vojinovicon nem tudták keresztülgyötörni a labdát. Ez pedig azzal járt, hogy Milicic gólja után már érintetlenek maradtak a kapuk, vagyis megint nyert a Diósgyőr. Sorozatban harmadszor, és így talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy diósgyőri szempontból nem túl jó, hogy véget ért az őszi bajnoki idény. De a lényeg, hogy ,,szériásan„ harmadszor is megvan három pont, ami öröm a köbön.

A diósgyőri szurkolók ünneplése közben megtartott sajtótájékoztatóra (is) készült Sisa Tibor, a DVTK szakvezetője. Nyilatkozatát azzal a kiegészítéssel ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy kérésére, betű szerinti hűséggel adjuk közre azt, amit egy kis papírlapra is felírt, mielőtt elmondta volna.
Tényleg nem lenne jó, ha egy kegyetlenül hideg tél megölné ezt a szép diósgyőri novembert.

Gyűjtöttek és köszönik

A DVTK-Kecskemét mérkőzésen a diósgyőri ultrák a dunaszerdahelyi brutális rendőrtámadás legsúlyosabb sérültjének, Lengyel Krisztiánnak gyűjtöttek adományokat.

"Köszönjük szépen Mindenkinek ,aki csak jelképes összeget is de adott Lengyel Krisztián felépülésére, megható volt látni ahogy adakoztak az emberek! Közel 73 ezer forint gyűlt össze,amelynek minden forintját az édesanyja által nyitott számlaszámra küldünk el! " - áll a diósgyőri ultrák közleményében.


Süket marad a megvert szurkoló
Megrepedt a nyakcsigolyája, több helyen eltört az állkapcsa, egyik fülére pedig tartósan megsüketült az a szlovákiai magyar férfi, akit a dunaszerdahelyi mérkőzésen vertek meg a helyi rendőrök.


  • DVTK - Kecskemét 1-0 (1-0). Percről percre, jegyzőkönyv.
    Boris Milicic
    korán megszerezte a vezetést a DVTK-nak, amit sem a Kecskemét nem tudott kiegyenlíteni, sem a DVTK kövelni. Olvassa vissza!
  • Edzői nyilatkozatok a DVTK - Kecskemét után
    Lelkes emberek között nagyon nehéz semlegesnek maradni, köszönet érte - nyilatkozta portálunknak Sisa Tibor a DVTK - Kecskemét bajnoki után.
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
    Zsinórban harmadik bajnokiját is megnyerte a DVTK, amivel széppé tette a Diósgyőr szurkolók telét. Ki volt a Kecskemét elen a legjobb?
  • A labdarúgó Soproni Liga állása
    Már 12. a DVTK, 11 pontra a 15. és 5 pontra a 4. helytől
  • A labdarúgó Soproni Liga őszi eredményei
    A Soproni Liga eddigi összes őszi eredménye időrendi sorrendben.
  • A labdarúgó Soproni Liga kereszttáblázata
    A Soproni Liga eddigi összes őszi eredménye kereszttáblázatban.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Boris Milicic védőként harmadik bajnoki gólját szerezte a DVTK színeiben.
  • Sárga és piros lapok
    Boris Milicic a sárga lapok gyűjtésében is szorgalmas, már hatnál jár. Sebők Vilmos pedig a másodikat kapta meg.
  • A 2008-2009-es szezon képei
    Képek és videók a DVTK 2008-2009-es szezonjáról. Nézze vissza az eseményeket!
  • Az ÉM osztályzókönyve
    Az Észak-Magyarország osztályzatai játékosra és mérkőzésre lebontva.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!