Vegyész RC: Busszal vették célba Kladnót

Kazincbarcika - Győr érintésével indult el a csehországi nemzetközi kupamérkőzésre a Vegyész RC.

Kazincbarcika - Győr érintésével indult el a csehországi nemzetközi kupamérkőzésre a Vegyész RC.

A Bajnokok Ligájától való „első körös” búcsú után folytatja nemzetközi kupaszereplését a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda csapata. Az észak-borsodiak ugyanis – a többi BL-ből kiesett gárdával együtt – a CEV Kupába kerültek át, a legjobb 32 közé. Itt egy ideig várniuk kellett a riválisra, de nemrég kiderült, hogy a Montana (bolgár) – Kladno (cseh) párharcból utóbbiak léptek tovább, s a korábban megtartott párosítás alkalmával lettek a VRCK ellenfelei. A vegyészváros alakulata a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonását csütörtökön 18 órától játssza Csehországban, míg a visszavágót december 6-án, szintén 18 órától rendezik meg a barcikai Don Bosco Sportközpontban. A Kladno a 12 csapatos cseh Extraligában a 4. helyen áll jelenleg (18 pont, 6 győzelem, 4 vereség), az ugyancsak ennyi pontot gyűjtő Brno, illetőleg az egyaránt 22 egységnél járó Ceské Budejovice és Karlovarsko mögött.

Csupán öten

A barcikaiak számára nem újdonság az, hogy cseh alakulattal kell megmérkőzni, ugyanis két évvel ezelőtt, a Challenge Kupában, a 16 közé jutásért a Jihostroj ­Ceské Budejovice december 8-án Kazincbarcikán nyert 3:0-ra, aztán a 2016. december 21-i hazai visszavágón is ugyanilyen arányban győzött. Az akkori keretből már csak Dudás Tamás, Juhász Péter, Toronyai Miklós, Banai Máté, illetve Árva Milán található meg a VRCK-ban – Djordje Borovicanin, Nebojsa Januzovic, Kozsla Ádám, Bokor Elek, Budai Balázs, Gulyás Ádám, Kecskeméti Péter és Surányi István nem, illetve a vezetőedző, Toma Sándor sem.

A szlovák tréner, Marek Kardos által irányított „vegyészek” nem repülős utat választottak Csehországba, hanem buszosat. A küldöttség már kedden délelőtt felszállt a buszra, a cél pedig Győr volt, ahol edzett, és az éjszakát is töltötte az együttes. A VRCK szerdán 9:30-kor indult el Kladnóba, és a tervek szerint 16 órára értek oda, ugyanis 18:30-tól foglalkozást vezényelt a szakmai stáb. A meccs napján, csütörtök délelőtt 11-től 12-ig ismét egy átmozgató jellegű edzés szerepel a programban, mérkőzés 18 órától, aztán a vacsora elfogyasztása után indulás vissza Magyarországra. A tervezett érkezés Kazincbarcikára pénteken dél­előtt.

Osztrák vagy finn

Amennyiben a Vegyész sikerrel venné a párharcot, akkor a Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) – Ford Store Levoranta Sastamala (finn) csata továbbjutójával küzdene meg a következő körben.

ÉM-MI


A párosítások: Férfi CEV Kupa, a 16 közé jutásért

Kladno Volejbal (cseh) – Vegyész RC Kazincbarcika (magyar)

Hypo Tirol AlpenVolleys (német) – Vojvodina (szerb)

Lausanne UC (svájci) – Trentino Itas (olasz)

Doetinchem (holland) – Mladost Brcko (bosnyák)

Lindaren Volley Amriswil (svájci) – Abiant Lycurgus Groningen (holland)

Olympiakos (görög) – Sahtyor Soligorsk (fehérorosz)

GFC Ajaccio (francia) – Istanbul BBSK (török)

Forde VBK (norvég) – Viking TIF Bergen (norvég)

Par-Ky Menen (belga) – Neftohimic Nurgas (bolgár)

Galatasaray (török) – Mladost Zagreb (horvát)

Dukla Liberec (cseh) – Posojilnica AICH/DOB (osztrák)

Arcada Galati (román) – Lindemans Aalst (belga)

Lille Métropole (francia) – CV Teruel (spanyol)

Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) – Ford Store Levoranta Sastamala (finn)

Jedinstvo Bemax Bijelo Polje (montenegrói) – Kuzbass Kemerovo (orosz)

Indykpol AZS Olsztyn (lengyel) – PAOK Saloniki (görög)


[related-post post_id="4064636"]

[related-post post_id="4061620"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!