BOON - Sport - DVTK

2019.03.30. 09:06

MTK vs. DVTK - Kinek tett jobbat a pihenőidő?

Budapest, Miskolc - Szombaton 17 órától az MTK Budapest vendége a DVTK a labdarúgó NB I.-ben.

Budapest, Miskolc - Szombaton 17 órától az MTK Budapest vendége a DVTK a labdarúgó NB I.-ben.

Már csak nyolc meccs van hátra a 2018/2019-es élvonalbeli pontvadászatból, és ezen találkozók közül a következő öt összecsapást olyan együttesek ellen vívja a Diósgyőri VTK, amely nincs benne az első ötben – így ezen kilencven percek eredményei döntően befolyásolhatják a bennmaradást vagy éppen a kiesést. Az első ilyen csata a ma 17 órától a budapesti Új Hidegkuti Nándor stadionban sorra kerülő MTK Budapest elleni mérkőzés lesz a piros-fehérek számára. Amely felvonásra mindkét félnek a szokásosnál hosszabb ideje volt felkészülni, ugyanis az előző hét végén, a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt, nem rendeztek fordulót az NB I.-ben.

Különbözőek voltak

A Diósgyőr – mint több másik klub – nem maradt meccs nélkül, ugyanis Fernando Miguel Fernández Escribano vezetőedző csapata március 22-én, pénteken az NB II.-es Váccal vívott edzőmérkőzést, amelyet 1–0-ra elveszített. Utána, a hét végén lehetőség nyílt egy kis pihenésre, amelyet a DVTK trénere budapesti városnézésre használt ki a feleségével.

Az Andrássy útiak a legutóbbi három idegenbeli fellépésükön 13 gólt kaptak (az Újpest ellen ötöt, a Ferencvárossal szemben hetet, Debrecenben egyet), miközben egyet sem szereztek, ami azért némileg aggasztó…

– Egy ilyen statisztikai adat engem is aggasztott, két héttel ezelőtt, de most már nem annyira, mert sokat dolgoztunk azon, hogy ezen változtassunk – közölte a DVTK ibériai szakvezetője. – A három mérkőzés más volt, hiszen amíg Újpesten szinte kapura sem lőttünk, addig a Ferencváros és a Debrecen ellen volt helyzetünk, és ugye közben azért itthon megvertük a Puskás Akadémiát, amely meccsen nem került a hálónkba a labda.

Ronaldóra nincs

Az alább elmondottak miatt szóba került a helyzetkihasználás is.

[poll id="1853"]

– Az egyik verzió a helyzetkihasználás növelésére, hogy veszel egy Cristiano Ronaldót. A másik, hogy javítasz a saját keretedben lévő játékosok teljesítményén. Mivel nekünk az elsőre nincs módunk, maradunk a másodiknál – nyilatkozta Fernando Miguel Fernández Escribano. – A pályán a játékosok a legfontosabb szereplők, az edzők segíthetik őket kívülről, de gólt ők tudnak szerezni. Van olyan, hogy sok helyzetből nem vagy eredményes, van úgy, hogy akár helyzet nélkül is nyerhetsz, de az biztos, hogy apróságok is dönthetnek ezen a téren. Ezeket a pillanatokat kell nekünk megfognunk. Egy csapatban nem csak a támadók feladata a góllövés, mert a védőknek és a középpályásoknak is hozzá kell tenniük a magukét azért, hogy helyzeteket alakíthassunk ki.

A mai rivális MTK-nál nemrég edzőváltás volt, Feczkó Tamást Lucsánszky Tamás követte a budapesti kék-fehérek kispadján.

– Kíváncsian várom, hogy mit fog játszani a hét végén az MTK – közölte a diósgyőriek vezetőedzője. – Ismerjük az ő DNS-üket, hogy a sokpasszos futballban nagyon otthon vannak, a Puskás Akadémia ellen azonban nem ezt alkalmazták, hanem egy direktebb focit. Kielemeztünk olyan mérkőzést, amelyen az előbbit mutatták, és persze a felcsútiak elleni összecsapást is. A legfontosabb, hogy nem szabad hagyni őket, hogy birtokolják, hogy sokat birtokolják a labdát. Lucsánszky Tamás előtte Nyíregyházán, ezt megelőzően pedig a Ferencváros U19-nél volt edző, mindkét állomáshelyéről megnéztem öt-öt mérkőzést, hogy pontosan lássuk, milyen koncepcióval dolgozik. Jó játékosok vannak náluk, és ugyanúgy nincsenek könnyű helyzetben, ezért úgy gondolom, hogy nekik, a váltás miatt is, jól jött az, hogy nem egy hetet tudtak készülni ellenünk, hanem kettőt.

Az MTK kapusa, az ukrán Kicsak, a PAFC elleni összecsapáson rengeteget hibázott, amire az alábbiakat mondta a Diósgyőr vezetőedzője:

– Azt gondolom, hogy nem fut rossz szezont. Az egy olyan mérkőzés volt, amelyen a Puskás játékosai rengeteget foglalkoztatták, márpedig ha sok dolga van egy kapusnak, könnyebben benne van, hogy hibázik – kommentálta mindezt Fernando Miguel Fernández Escribano.

MI


A várható kezdő

A DVTK-nál Makrai Gábor és Ivánka Patrik sérülése után rehabilitáción vesz részt, Tóth Barnabás azonban már elkezdte a munkát, míg Bárdos Bence kulcscsonttörést szenvedett a DVTK tartalék egyik meccsén, és megoperálták. A kameruni Ismaila Ousman izomsérüléssel bajlódik, míg Tóth Borisz és Orosz Donát az U17-es válogatottal játszik az Eb-selejtező elitkörében.

A várható kezdőcsapat: Antal – Brkovic, Karan, Tamás – Shestakov, Hasani, Márkvárt, Szabó B., Juhar – Prosser, Mihajlovic (Vernes).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!