BOON - Sport - DVTK

2016.10.28. 12:47

Kétmilliárdból építenek csarnokot Diósgyőrben

Miskolc - A diósgyőri klub ügyvezetője, Szabó Tamás csütörtökön ismét kiállt a sajtó nyilvánossága elé és több dologról is beszélt.

Miskolc - A diósgyőri klub ügyvezetője, Szabó Tamás csütörtökön ismét kiállt a sajtó nyilvánossága elé és több dologról is beszélt.

Ahogy arról már beszámoltunk, Szabó Tamás beszélt az új DVTK Stadionról, amelyet jelen állás szerint 2018 tavaszán adhatnak át, továbbá a diósgyőri csapat átigazolási terveiről is nyilatkozott.

A sportegészségügyi háttérről

„A vélemény egyöntetű, hogy a sportegészségügyi háttér az, amiben leginkább le vagyunk maradva a fejlett futballkultúrájú országoktól, és mi ebben előrelépést tervezünk, amelyben a labdarúgás, a jégkorong és a kosárlabda ezen dolgait egy ernyő alá tenné. Megtörtént az új sportegészségügyi vezető kiválasztása, aki majd el fogja mondani az elképzeléseit, hogy ezen hátteret hogyan tudjuk magasabb szintre hozni. Erősíteni kell a szaktudást, a szakmai hátteret, az erőforrásokat, ez jelent anyagi és tárgyi feltételeket is. A cél ugyanis az, hogy Diósgyőrben egy olyan komoly sportegészségü­gyi, sportdiagnosztikai centrum is meg tudjon valósulni, amely az egész régió sportját le tudja fedni, ahol el lehet végezni a szűréseket, a vizsgálatokat vagy esetleg a kisebb beavatkozásokat. Már fontos lesz maga a megelőzés, hogy a sportolók el se jussanak odáig, hogy megsérülnek. Reméljük, működni fog.”

Információink szerint egy elismert kézspecialista fogja majd össze szakmailag ezt a projektet.

A kosárlabdáról, az új létesítményről

„Multifunkciós sportcsarnok épülhet a sporttelepen. Ennek az engedélyeztetése rövidesen elkezdődik, ebben a pillanatban a tervek készülnek, remélhetőleg ezeket egy-két hónapon belül be tudjuk mutatni. Ezzel válik majd teljessé a Diósgyőri Sportligetnek a felszereltsége. Ez egy edzőcsarnok lesz első körben, három leválasztható pályával. Miskolcon komoly csarnokproblémák vannak, kevés az olyan iskolai tornaterem, amelyben szabványméretű kosárlabdapálya van, nem is beszélve a borításról, de a labdarúgók futsalképzésében is szerepet fog játszani.”

A beruházás költsége 2 milliárd forint, amit TAO-s pénzből (illetve önrészből) valósítanak meg.

 


DVTK Stadion: Pénteken szerződéskötés, a jövő héten szerdán területátadás

Miskolc - A Haladás ellen Nyíregy­házán játszik a DVTK, egyébként Mezőkövesden.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!