Aluinvent-DVTK: A döntőbe jutás bravúr lenne

Miskolc - A női kosárlabda NB I rájátszásában a döntőbe jutásért harcol az Aluinvent-DVTK együttese a CMB CARGO UNI Győr csapatával szemben. A két nyert meccsig tartó párharc első összecsapását szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban rendezik meg, a második meccset pedig szerdán este Győrben, és ha szükség lesz harmadik megméretésre, akkor az a jövő héten szombaton lesz Miskolcon. A párharc két érintettje ebben az évadban eddig háromszor találkozott egymással, és mindháromszor diósgyőri siker született.

Miskolc - A női kosárlabda NB I rájátszásában a döntőbe jutásért harcol az Aluinvent-DVTK együttese a CMB CARGO UNI Győr csapatával szemben. A két nyert meccsig tartó párharc első összecsapását szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban rendezik meg, a második meccset pedig szerdán este Győrben, és ha szükség lesz harmadik megméretésre, akkor az a jövő héten szombaton lesz Miskolcon. A párharc két érintettje ebben az évadban eddig háromszor találkozott egymással, és mindháromszor diósgyőri siker született.

Ebből kiindulni nem lehet, nem szabad, ugyanis ezeket az eredményeket más összetételű csapattal érte el a piros-fehér gárda, hiszen a Szekszárd elleni negyeddöntőben két centerét, Brewert és Hortit is elvesztette, mindketten olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy a bajnokság hajrájában már nem léphetnek pályára.

Panasz helyett

– Sajnálatos, hogy ez így történt, de ez megváltozhatatlan, és nekünk előre kell tekintenünk az előttünk álló feladatra. Persze, belekezdhetnék abba, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe, hogy mi volt a Szekszárd ellen, de erre most nincs idő, panaszkodás és szomorkodás helyett azon voltunk, vagyunk, hogy meglévő lehetőségeink közül mivel tudnánk a lehető leghatékonyabbak lenni a Győr ellen – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője, aki arra a felvetésre, hogy pályafutása alatt bizonyára még nem találkozott olyannal, hogy egy csapat három napon belül két alapjátékosát is hónapokra elveszítse, így felelt:

– Szerencsére nem, de még csak nem is hallottam hasonlóról. Olyanról, hogy egy csapat elveszíti a legjobbját a play-offban igen, de, hogy két sztenderd játékosát, amikor már igazolni sem lehet a helyükre…

Tetszik vagy sem, de a helyzet az az Aluinvent-DVTK háza táján, hogy az aranyálmoknak ezzel búcsút inthetnek, a döntőbe várhatóan bejutó Sopron ellen minimális lenne az esélye, és jelen helyzetben az is nagy eredménynek számítana, ha a Győr ellen sikerülne a fináléba jutni.

– Az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a cél az, hogy a hadra fogható játékosokkal a lehető legtöbbet hozzuk ki a Győr elleni párharcból. Ellenfelünk jó szerkezetű csapat, külső és belső játékosaik is képzettek, jó eredményeket értek el az alapszakaszban, szinte végig a második helyen álltak, csak az utolsó fordulóban sikerült leszorítanunk őket a második helyről a harmadikra. De a sportban az a nagyszerű, hogy néha teljesen váratlan pozitívumok bukkannak fel egyes emberek vagy csapatok részéről a nehéz szituációkban – jelentette ki a spanyol tréner, aki arra a megjegyzésre, hogy kiesett játékosokat pótolni nem lehet, de az biztos, hogy innentől teljesen mást kell játszaniuk, mint azt eddig tették, így reagált:

– Ahogy eddig is, így most is a játékosok egyéni képességeire alapozott taktikával építjük fel a csapatot a mérkőzésre. Kétségtelen, hogy centerhelyen, centiméterben és tapasztalatban kevesebbek lettünk, de vannak jó erényekkel rendelkező játékosaink, akik bevethetők.

Mindenkitől jól jön

Mivel Brewer és Horti is 30 perces játékos volt, így a rotációban olyan játékosoknak jut nagyobb szerep, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, vagy szinte csak 1–2 percet, vagy még annyit sem játszottak. Az alapemberek közül Czank, Likhtarovich és Hodges, valamint a hetek óta remek formában játszó Szécsi biztos pont, de most Horváth B., Rasheed is több lehetőséget kaphat, és az eddig jobbára mellőzött Bálint és Szabó P. is szóhoz jut majd.

– Utóbbi két játékos, attól függetlenül, hogy mennyit játszott, az edzéseken, a mérkőzés szituációt imitáló 5–5 elleni gyakorlásoknak részese volt, fizikálisan rendben vannak, hiszen ugyanazt a munkát végezték, mint a többiek – fejtegette Miguel de Jesús López Alonso. – Persze centikben, tapasztalatban elmaradnak a kiesett két játékostól, de képesek lehetnek arra, hogy pluszt tegyenek hozzá a csapat játékához. Ebben a nehéz helyzetben mindenkitől jól jön a segítség, a pályán lévőktől, a lelátón helyet foglalóktól. Szeretnénk bejutni a döntőbe, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön.



Kettéválasztva

Az Aluinvent-DVTK az AKSC Szekszárd elleni negyeddöntő második meccse után beadványt juttatott el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége fegyelmi bizottságához, amelyben a játékvezetők működésének, valamint Brewernek okozott súlyos sérülés és Horti által elszenvedett fejsérülés előzményeinek a kivizsgálását, megtekintését kérték.

– A DVTK beadványát tartalmilag ketté kell választani, mert a benne foglaltaknak az egyik része a játékvezetői bizottságra tartozik, ennek a testületnek a feladata az, hogy ezeknek a meccseknek a játékvezetői működését kielemezze, és ha szükségesnek látja akkor utólag, levonva az esetleges konzekvenciákat, lépéseket tegyen. Ezért a beadványt részükre továbbítottuk – válaszolta megkeresésünkre Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, majd így folytatta:

– A diósgyőriek által leírtak egy része személy szerint engem is érint, hiszen azok közé tartozom – igaz, ebben nem vagyok egyedül –, akiknek lehetőségük van arra, hogy a pályán történt durva, kirívó, súlyos sportszerűtlenség miatt eljárás megindítását kezdeményezze. Emiatt megtekintettem a DVTK által kiemelt két eset videófelvételét. Ezek közül az egyik egy labdától távoli leütközés volt, amelynek elszenvedője súlyos sérülést szenvedett, de az ezt okozó mozdulatról nem állapítható meg egyértelműen, hogy szándékos lett volna.

A másik eset egy testtel történő lökés volt, amiből rengeteg van egy-egy meccsen belül, és ennek igazából a következménye, a vétlen fél esése az, ami sajnálatos, de az ezt előidéző kontaktus sem tekinthető durvaságnak, sportszerűtlenségnek. Vagyis a kiemelt két eset egyike sem olyan, ami miatt fegyelmi vizsgálat lefolytatását kellene elrendelni.

Mindenki pirosban a csarnokba!

Az Aluinvent-DVTK csapata kéri a szurkolókat, hogy pirosban érkezzenek a Generali Arénában délután fél hétkor kezdődő mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!