Magyarország

2010.12.06. 14:38

Leminősítette Magyarországot a Moody s - Szijjártó Péter: a kormány intézkedései hosszú távon kedvezőek lesznek

<p>A miniszterelnök szóvivője szerint a nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt minősítették le Magyarországot, és pontosan az történik most, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett.</p>

Így reagált Szijjártó Péter hétfő délutáni közleményében arra, hogy a Moody s nemzetközi hitelminősítő intézet két fokozattal lerontotta a magyar államkötvények besorolását. A fideszes politikus azt ígéri: a költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek itthon.

A Moody s a "Baa1" kategóriából "Baa3" kategóriába sorolta át a magyar államkötvények minősítését hétfőn. A döntést az intézet a magyar költségvetéssel kapcsolatos aggodalmakkal indokolta és közleményében hozzátette: "Magyarország sebezhetősége nagyobb a régióban található országokénál".

A miniszterelnöki szóvivő hétfői rövid közleményéből nem derül ki, pontosan melyek voltak azok az intézkedések, amelyek rövid távon sértik a nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait. Szijjártó Péter azt írja, hogy a mostani kormány intézkedései hosszú távon mindenkinek kedvezőek lesznek. Szerinte "a siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd".
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!