Választás 2024

2024.05.23. 18:58

Varga Andrea Klára: a DK-sok 2019-ben mások voltak

Az önkormányzatnak kultúraváltásra van szüksége - a Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje erről beszélt, amikor megkérdeztük, hiba volt-e a DK-t bevenniük korábban az ellenzéki együttműködésbe.

Ujlaki Attila

Varga Andrea Klára szerint a ciklus elején még más volt a politikai helyzet Fotó: Vajda János

Fotó: Vajda János

Az elmúlt hetekben biztossá vált, hogy a miskolci baloldali városvezetői koalíció megbukott a borsodi megyeszékhelyen és a korábbi koalíciós partnerek egymással szemben indítanak polgármesterjelölteket a városban. A csütörtöki sajtótájékoztatón arra a kérdésünkre, hiba volt-e korábban együttműködniük a Demokratikus Koalícióval (DK), Varga Andrea Klára polgármesterjelölt - akit a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum támogat a júniusi önkormányzati választáson - portálunknak azt válaszolta, hogy 2019-ben más volt a politikai helyzet és a DK-s önkormányzati képviselők is mások voltak.

Baloldali széthúzás

„Akkor az egy jó döntés volt, és látszódnak azok a nehézségek, amelyek miatt mi a saját értékrendünk mentén nem tudtunk tovább gondolkodni a velük való együttműködésben” – mondta. Arról is beszélt a kérdés kapcsán, hogy

 az önkormányzatnak kultúraváltásra van szüksége.

 Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi a véleménye arról Varga Andrea Klárának, hogy a korábban vele szorosan együttműködő pártok egy része most azt hirdeti, hogy „Barkai László az egyetlen alkalmas polgármesterjelölt Miskolcon”. Erre azt válaszolta, hogy még nem látta polgármesterként Barkai Lászlót. „A miskolciak azt látták, hogy mi városvezetőként, hogyan tudunk működni”. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában