BOON lakóhelyem

2018.09.13. 12:19

Megújult a Csodamalom a CineFest fesztiválra

Miskolc - Két új vetítőtermet alakítottak ki és megújult a Csodamalom Bábszínház színházterme.

Miskolc - Két új vetítőtermet alakítottak ki és megújult a Csodamalom Bábszínház színházterme.

A megyeszékhely önkormányzata összesen 236,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése pályázat keretében. Az összeg nagyobbik részéből – közel 200 millió forintból – megújult a Csodamalom Bábszínház, amely a pénteken kezdődő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik vetítési helyszíne lesz megújult infrastruktúrával és az eddigieknél korszerűbb felszereléssel.

Hamarabb kész lett

A projekt kiviteli szerződését június 22-én írták alá az Orszak–Borsod Kft.-vel. Az egész nyáron át tartó felújítási munka eredményeként a műszaki átadás-átvételi eljárás szeptember 4-én kezdődött meg.

A szerződésben szereplő teljesítési határidő későbbi volt, de a kivitelező előteljesített, így a projektet korábban le lehetett zárni. A Csodamalom Bábszínház ezáltal vált alkalmassá az idei CineFest egyik helyszínének.

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítottak ki: az egyik a volt műszaki terem, a másik egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával tették lehetővé a mozizást. Földszinti kamaraterem vetítőteremmé alakítása úgy történt meg, hogy beépítettek egy HD minőségű projektort, és egy manuálisan le- és felhúzható vetítővászont szereltek fel a bejárattal szembeni rövid oldalfalra. Ezzel párhuzamosan a helyiség sztereó hangosítását is kiépítették. Fontos feladat volt a terem szellőzésének biztosítása is.

Az épület főbejáratánál egy ajándékárusító helyet is kialakítottak. Teljesen megújultak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és akadálymentesítetté vált az épület.

Kényelmi berendezések

A beruházás részeként felújították az emeleti színháztermet is. Kicserélték a nézőtér széksorait. Két darab akadálymentes nézőhelyet is kialakítottak az akadálymentes megközelíthetőséggel együtt, kerekesszék számára megfelelő vízszintes felület biztosításával.

A teremben kiépítették az előadás, vetítés közbeni közlekedést segítő padlófényrendszert a fő belső közlekedési utak (lépcső és oldalrámpák) mentén. Megtörtént a meglévő csillárok áthelyezése, hogy a vetítősugárba ne lógjanak bele. Korszerűbb lett a terem fűtési, hűtési és szellőztető rendszere. Az emeleti stúdióhelyiség is a kor követelményeinek megfelelő berendezésekkel lett ellátva.

Nyitott galériát építettek ki a nézőtéri bejárat fölé oly módon, hogy annak korlátja ne takarjon be a vetítősugárba, illetve a nézőtér megközelítését, elhagyását annak szerkezete ne gátolja. Minden adottá vált tehát, hogy a Csodamalom Bábszínház vetítőhelyei a CineFest látogatóinak kényelmét szolgálják.


[related-post post_id="3981894"]

[related-post post_id="3980636"]

[related-post post_id="3980590"]

[related-post post_id="3980143"]

[related-post post_id="3977146"]

[related-post post_id="3976936"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!