Jegyzet

2022.09.01. 14:00

Kezdődik

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

A tanévnyitó mindig izgalmakkal teli. Még nem kell tanulni, még nem kell dolgozatot írni, felelni vagy köröket futni a tornateremben. A diákoknak csak örülniük kell, hogy újra találkozhatnak egész nyáron nem látott társaikkal. 

Annak idején, nagyon régen, amikor még én is diák voltam, minden tanév első napján elhatároztam, hogy az új könyveimből minden egyes szót megtanulok. Csak ötöseim lesznek, és ha hirdetnek versenyeket, azokon mind elindulok. De nemcsak elindulok, mind meg is nyerem.  Hogy aztán mégsem így lett, annak számos oka van. Az első hetek után szomorúan kellett tapasztalnom, hogy mindent nem lehet megtanulni, mindent nem lehet tudni, és nem lehet minden versenyt megnyerni. 

A gyermekpszichológusok szerint nincs is erre szükség. Ők is azt hangoztatják, hogy minden gyerek a képességeinek megfelelően tanuljon. Próbáljon ki sok mindent, hogy megismerje önmagát, és eldönthesse, hogy mi érdekli igazán.  Ha a saját útján haladhat, nagy baj nem történhet vele. Akkor sem, ha már nem az iskolapadban ül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!