Friss hírek

2009.06.17. 19:16

A listaáron felül bérel luxusautót a Magyar Fejlesztési Bank - RTL Híradó

<p>Több mint 27 millió forintért bérel két évre egy felső kategóriás Audi terepjárót az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank - tudta meg az RTL Híradó. Azt mondják, azért van szükségük erre az autóra, mert néha nehezen megközelíthető beruházási helyszíneket kell felkeresniük, azt pedig nem engedheti meg egy bank, hogy ennél kisebb presztízsű kocsit használjon. A 27 milliós szerződés ez év végén lejár, utána pedig vissza kell adni az autót.</p>

Egy 4,2 literes, nyolchengeres turbódízel terepjárót bérel a Magyar Fejlesztési Bank. Az autó belül bőr, van benne navigációs rendszer, 7 csatornás erősítő és 11 hangszóró. Egy ilyen felszereltségű autó listaáron 23 millió forintba kerül. Ennyiért a cég tulajdonába is kerülhetett volna a kocsi, a bank azonban bérleti díjat fizet. Ez két évre összesen 27 millió 700 ezer forint.

A bank a terepjáróról nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, csak egy közleményt adtak ki. Ebben azt írják, hogy egy összegben nem tudták volna kifizetni az autót, viszont "az akkori bérlési feltételek... a lízing mellett szóltak és fontos szempont volt számukra az is, hogy a bérleti díjat adózáskor költségként elszámolhatják."

A kormányszóvivő azt mondta, egyelőre nem sokat tudnak a bérletről, de megvizsgálják a szerződést. Szollár Domokos azt mondta: a kormány meggyőződése, hogy különösen krízis közepén nagyon odafigyelve, és felelősségteljesen kell mindenfajta állami, adófizetői pénzt elkölteni.

Az állami tulajdonú banknál most azt ígérik, hogy újabb autót addig nem bérelnek, amíg a válság tart. A lízingszerződés az év végén lejár, és a banknak vissza kell adnia a terepjárót. Ezután pedig be kell érniük a vezetőknek a meglévő autóflotta valamelyik tagjával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!