Autó - Motor

2019.03.26. 10:41

Credobus Eger Rallye - Rekordnevezés lesz a ralibajnokság szezonnyitóján

Eger, Miskolc - A hét végén megkezdődik az idei ralibajnokság, méghozzá a szokásosnak mondható egri helyszínen.

Eger, Miskolc - A hét végén megkezdődik az idei ralibajnokság, méghozzá a szokásosnak mondható egri helyszínen.

Hagyomány, hogy a téli szünet után versenyzői és nézői oldalról is felfokozott várakozás előzi meg a pre­miert.

Rajt, utána élesben

Ebben az esztendőben azonban minden várakozást felülmúlt a nevezések száma: a különböző sorozatokban 170 páros adta le az indulási szándékát, ez pedig akkor is kimagasló adatnak számított, amikor ez a futam magyar–szlovák közös rendezésű viadal volt.

A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az érdeklődők számára háromnapos programmal készülnek a szervezők, hiszen pénteken délután a Dobó téri rajtceremóniával kezdődik meg a Credobus Eger Rallye, ezzel együtt pedig az új bajnokság is. Ezután egy Szuperspeciált is tartanak, az Eger és Egerszalók közötti szakaszon, tehát még aznap az élesben is elindul a mezőny. Szombaton és vasárnap pedig további tizenöt mért szakasz vár a párosokra, jó minőségű, és használható aszfaltos pályákon.

– Minden évben arra törekszünk, hogy újdonságokat csempésszünk a programba – mondta az egri eseményen Adamovits Márk főszervező. – Így tettünk ezúttal is, hiszen az elmúlt években mindig sokan látogattak ki a Dobó térre. Most viszont a szurkolók ez­után már a száguldó autókat is láthatják. Szombaton és vasárnap pedig gőzerővel zajlik a verseny. Az élmezőnyben a tavalyihoz hasonló nagy küzdelemre van kilátás, esélyesek természetesen most is vannak, de öt-hat páros is harcban lehet a futamgyőzelemért.

Nemcsak azért, hanem a bajnoki címért is – tette hozzá Berényi Ákos szakágvezető, aki megjegyezte: továbbra is a kontinens egyik legerősebb bajnoksága a magyar. Emellett azonban az is lényeges, hogy a topkategória mellett a kisebb géposztályokban is élvezetes küzdelem alakuljon ki. Hazánkban idén erre sem lesz panasz.

Két kupasorozat

– Az utánpótlás-nevelésre gondolva tavaly elindítottuk a Peugeot Kupát, amelyben a résztvevők száma idén megduplázódik. Ezzel párhuzamosan a Rallye2-ben a KIA Picantokkal csatáznak majd a feltörekvő fiatalok – ezt már Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke árulta el. – A magyar bajnokság nagyszerű futamokat tartogat erre az esztendőre, amely azért mérföldkőnek számít, hiszen a szezon végén Európa-bajnoki versenyünk is lesz. Ez csak növeli az érdeklődést, de az egri előkészületek azt mutatják, hogy ennek a ténynek a többi rendezvényünkre is pozitív hatása lehet. Remélem, hogy Egerben, majd Miskolcon és a többi hely­színen is komoly csatákat láthatunk valamennyi kategóriában.

ÉM-ME


Az Országos Rali Bajnokság műsora

Eger Rallye, aszfalt: március 29–31.

Miskolc Rallye, aszfalt: április 26–28.

Iseum Rallye, murva: május 17–19.

Székesfehérvár Rallye, aszfalt: június 7–9.

Veszprém Rallye, murva: július 5–7.

Ózd-Salgó Rallye, aszfalt: augusztus 23–25.

Mecsek Rallye, aszfalt: október 11–13.

Nyíregyháza Rallye (ERC), aszfalt: november 8–10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!