Arnót hírei

2013.01.31. 10:32

Esperes-iktatás Arnóton

Arnót - Buday Barnabást, arnóti evangélikus lelkészt választották a Borsod-Hevesi Egyházmegyéhez tartozó gyülekezetek közgyűlései az egyházmegye új esperesévé.

Arnót - Buday Barnabást, arnóti evangélikus lelkészt választották a Borsod-Hevesi Egyházmegyéhez tartozó gyülekezetek közgyűlései az egyházmegye új esperesévé.A felügyelői, világi vezetői tisztséget az újraválasztott Gyuris Miklós tölti be az elkövetkezendő esztendőkben is. A beiktatási ünnepi istentiszteletre február 3-án, vasárnap délután 3 órai kezdettel kerül sor a tavaly EU-s forrásból kívül-belül szépen megújult arnóti lutheránus templomban. Az igehirdetés és a beiktatás szolgálatát dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének püspöke végzi. Buday Barnabás jelenleg az Országos Cserkészszövetség elnöki tisztségét is betölti. Arnót az 1920-as években egyszer már szolgált evangélikus esperesi székhelyként, a településen született, később háromszor is püspökké választott, a szélsőbaloldali diktatúra által meghurcolt dr. Turóczy Zoltán esperessége idején.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!