Sport

2015.03.14. 17:51

Női kosárlabda Magyar Kupa - Ezüstérmes az Aluinvent-DVTK!

Győr - Szombaton 18 órától rendezték meg a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjét Győrben, az Audi Arénában, amelyben az Aluinvent-DVTK ellenfele az Uniqa Euroleasing Sopron volt.

Győr - Szombaton 18 órától rendezték meg a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjét Győrben, az Audi Arénában, amelyben az Aluinvent-DVTK ellenfele az Uniqa Euroleasing Sopron volt.


Női kosárlabda Magyar Kupa döntő

Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK

87-58 (27-21, 24-15, 15-14, 21-8)

Győr, 700 néző. V.: Papp, Győrffy, Farkas G.


Uniqa-Euroleasing Sopron: Ciglar (9/3), Hartley (23/9), Simon Zs. (13/6), Stankovic (6), Crvendakic (8/6). Csere: Krjnic (13), Krivacevic (-), Gaucher (10/6), Zsovár (3/3), Licskai (-), Weninger (2), Kocsis (-). Vezetőedző: Sterbenz László.

Aluinvent-DVTK: Czank (15/3), Rasheed (10/3), Allison (8), Szécsi (2), Coulibaly (7). Csere: Bishop (4), Ciappina (3/3), Bálint (7/3), Dubei (2), Szabó P. (-), Sikora (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Miguel del Jesús López Alonso: – A magyar mezőny legjobb és legerősebb keretével rendelkező csapata ellen játszottunk a döntőben. Mi nem tudtunk abban a ritmusban kosárlabdázni, amelyben szerettünk volna, mert nehezebb volt az utunk a fináléba. Hiányoztak ezen a napon az extra mozdulatok, az ehhez szükséges energia. Vereséget szenvedtünk, de megérezhettük az ízét annak, hogy milyen egy döntőben pályára lépni. Tanulnunk kell ebből a meccsből is, de ezzel a kupa véget ért, hétfőtől a bajnoki rájátszásra kell koncentrálnunk.




Uniqa Euroleasing Sopron vs. Aluinvent-DVTK - Negyedik negyed

A záró negyedben több mint két percet kellett várni az első találatra: Dubei duplája után Czank is dobott egy tempót (66-54), de Krnjic és Ciglar lehűtötte az éledező diósgyőri reményeket (71-54). Aztán amikor Hartley a 35. percben a harmadik hármasát is megszerezte, eldőlt, ami addig is nagyon valószínűnek tűnt, hogy a Sopron nyeri a kupadöntőt (76-54). López edző időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét, de miközben a Sopron örömkosárlabdát játszott, a DVTK csak szenvedett, képtelen volt a gyűrűbe találni (85-54). Az összecsapást teljesen megérdemelten nyerte meg a jobban dobó, jobban védekező Sopron, de a Diósgyőrnek sincs miért szégyenkeznie, a négy éve poraiból feltámasztott csapat ugyanis ezüstéremmel gazdagodott (87-58).



Uniqa Euroleasing Sopron vs. Aluinvent-DVTK - Harmadik negyed

A harmadik játékrészben az addig jó dobószázalékkal játszó soproni gárda is befékeződött, négy perc alatt csak öt pontra voltak képesek, szemben a Diósgyőr hatosával (56-42). A DVTK részéről az adott okot némi reménykedésre, hogy a mezőny legeredményesebbje, Hartley, aki ekkor 20 pontnál járt, megkapta negyedik faultját. Úgy tűnt, hogy Simon Zs. triplájával a fehér trikósok túlélték a nehéz időszakukat, ami alatt nem tudott építkezni a DVTK, mert az előnyben lévő csapat jól védekezett (60-45). A játékrész végére sem változott számottevően a két csapat közötti különbség, ami a soproni aranyra vetett fényt (66-50).



Uniqa Euroleasing Sopron vs. Aluinvent-DVTK - Második negyed

A második negyed elején tisztábban védekeztek a csapatok, de ami ment a Sopronnak, az a DVTK-nak nem, ez pedig a pontszerzés volt. A 12. percben 10 egységre nőtt a csapatok közötti különbség (31-21), majd nem sokkal később Crvendakic bevágott egy hármast. Viszont ekkor még volt válasz a Diósgyőr részéről, és amikor tízen belülre jöttek fel, Bishop centergóljával, Sterbenz edző kért időt (34-25). A 17. percben Allison és Hartley küldte egymást a földre, majd a soproni játékos a talpra állás után az útjába kerülő első ellenfelét szájon vágta. A szenvedő Rasheed volt, aki a sportszerűtlen hiba miatti két büntetőt bevágta, majd a Diósgyőrnél maradó labdából, az akció végén Czank is bedobott két büntetőt (38-31). Csakhogy a folytatásban Stankovic szerzett két duplát, majd amikor Simon Zs. is bevágott egy középtávolit DVTK időkérés következett (44-31). Nem nagyon volt pont ekkoriban a DVTK-ban, alig találtak rést, dobópozíciót a védőfalnál. 10 másodperccel a játékrész vége előtt Bálintnak sikerült egy triplával, de erre még volt egy ugyanilyen értékű válasza Stankovicnak (51-36).



Uniqa Euroleasing Sopron vs. Aluinvent-DVTK - Első negyed

Rasheed egy triplával nyitotta meg a ponttermelést az első percben, miközben a vele szemben álló Hartley a fejpántját igazgatta, hajította el. Aztán mindkét oldalon maradtak ki dobások, Allison például két, Rasheed egy büntetőt is elhibázott, majd a nagy faultgyűjtés közepette Simon Zs. csapata első hármasával előnyhöz juttatta a Sopront (7-6). A Hűség városának lányai az 5. percben már a negyedik faultnál jártak, egy minutummal később a Diósgyőrnek is meglett ennyi, így aztán jöttek is a büntik a folytatásban, de minimális különbség volt csak a csapatok között (11-12). Egészen a 8. percig, amikor Gaucher előbb balról, majd Hartely jobbról vágott be egy-egy triplát (17-12). 118 másodperc volt hátra a negyedből, amikor öt pontos hátrányban időt kért López edző, ami után második cseréjét is pályára küldte. A Sopron ekkor már régen túl volt a nyolcemberes rotáción, és mivel a palánk alatt is rendes választékuk volt centerből, a piros mezesek leginkább külső dobásokkal, vagy egyéni betörésekkel próbálkoztak, váltakozó sikerrel (27-21).



A női kosárlabda Magyar Kupa idei sorozata csütörtökön este nyolc csapat részévtelével Győrben, a Magvassy sportcsarnokban kezdődött meg, a negyeddöntőkkel. tovább »

A női kosárlabda Magyar Kupa döntősei közül az Aluinvent-DVTK csapata jött ki hamarabb melegíteni, a piros-fehérek szokásokhoz hűen 40 perccel a kezdés előtt kezdték meg a ráhangolódást. tovább »

A női kosárlabda Magyar Kupa végjátékában a mai napra két meccset írtak ki, ezek közül az egyik már véget ért, a bronzérme, a komlói, pécsi együttes szerezte meg. tovább »

Győrben, az Audi Arénában szombaton 18 órától rendezik meg a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjét, amelyben az Aluinvent-DVTK ellenfele az Uniqa Euroleasing Sopron lesz. tovább »

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata szombaton 18 órától az Uniqa Euroleasing Sopron ellen Magyar Kupa döntőt játszik Győrben, az Audi Arénában. tovább »

A Magyar Kupa-döntőre készülő diósgyőri női kosárlabdacsapat 13 órakor költötte el könnyű ebédjét, utána csendes pihenő következett, két órán keresztül. tovább »

Győr - A szombat esti női kosárlabda Magyar Kupa döntőre készülő diósgyőri csapat tagjai ezúttal nem tudtak délelőtti dobóedzést beiktatni a programjukba, ugyanis a háromnapos finálé új helyszínén, a győri Audi Arénában szombaton reggel még a parketta lefektetésével voltak elfoglalva a csarnok technikai munkatársai. Ugyanis a Bajnokok Ligája-szereplő győri női kézilabdacsapat által használt létesítményben műanyag borítás van, és ezen nem lehet kosárlabda meccset rendezni. tovább »

Győr - A női kosárlabda Magyar Kupa döntő napján egymás mellett reggelizett Szécsi Orsolya és Bálint Réka, akik arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen ,,szabály" a napindító érkezésre, együttesen azt válaszolták, hogy nincs. tovább »

Győr - A női kosárlabda Magyar Kupa szombat esti döntőjére készülő Aluinvent-DVTK irányítója, Horváth Bernadett, akit az előző esti elődöntőről a mentő vitt el, miután két játékos is ráesett, mosolyogva érkezett a szombati reggelizéshez, egy nyakmerevítővel. tovább »

Győr - A női kosárlabda Magyar Kupa döntős Aluinvent-DVTK csapatának tagjai számára nem rendelt el ébresztőt Miguel del Jesús López Alonso, a piros-fehérek szakvezetője. tovább »

A focisták tavalyi MK-döntője után, most a DVTK kosarasai játszhatnak a serlegért, 10 év után újra. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!