boon-sportoldal

2011.12.18. 21:19

Kitűnően helytálltak a fiatalok

A Miskolci Jegesmedvék vasárnap este lejátszották második mérkőzésüket a zalaegerszegi közös magyar-szlovén hokitornán.

A Miskolci Jegesmedvék vasárnap este lejátszották második mérkőzésüket a zalaegerszegi közös magyar-szlovén hokitornán.Greg Lindqvist edző úgy döntött, hogy a Maribor elleni mérkőzésen nem játszatja a szlovák különítményt, inkább a fiataloknak ad több játéklehetőséget. Mint mondta, fontos, hogy ők tapasztalatot szerezzenek, hiszen hosszútávon rájuk fog épülni a miskolci jégkorong. Így a mérkőzésre nevezett 17 játékosból tíz mezőnyjátékos és két kapus is miskolci fiatal vagy saját nevelés volt. Az első harmad elején a Maribor került fölényben, de lövéseik vagy csúnyán mellé mentek, vagy Duschek védett jól. A 11. percben Kadic maradt egyedül a miskolci harmad közepén, és a megkapott korongot kapásból nagy erővel lőtte a kapuba (0-1). A miskolciak azonban folyamatosan felvették a Maribor gyors tempóját és egyre többet veszélyeztettek. A 15. percben nagy kavarodás alakult ki a szlovén kapu előtt, de egyik Maci sem tudta a kapuba gyötörni a korongot. Három perc múlva Ritó cselezte át magát szépen a szlovén védelmen, de lövése pár centivel eltévesztette a kaput. A harmad vége előtt tíz másodperccel Ogrizek döngette meg a miskolci kapu felső vasát.

Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet

A második harmad első felében kifejezetten jól játszottak a Macik. A 3. percben kettős előnybe is kerültek, amelyet csaknem sikerült is kihasználni, de Rafaj lövése a bal kapuvasat találta telibe. A dupla fórt nem sikerült gólra váltani, pedig több helyzete is volt a Maciknak, de ezután is lendületben maradtak a miskolciak. A 7. percben Túróczy került nagy helyzetbe, de lövését védte a kapus. A sok kihagyott lehetőség a 9. percben bosszulta meg magát: Miljus egy szépen kipasszolt helyzet végén lőtt az üres kapuba (0-2). A 12. percben Fodor ígéretes helyzetben lőhetett, de egy védő végül megzavarta, így a kapus védett. A 15. percben két csatár vezetett rá a korongot egy védőre, és ezt végül Potocnik használta ki (0-3). A 17. percben Szilágyi ugorhatott ki, de a lövés pillanatában szabálytalanul akadályozták, így gól nem, kiállítás viszont lett. Ebben a védő kilőtte a védőharmadból a korongot, Duschek sajnos túl sokat várt, és passzát Rakanovic elcsípte, és azonnal a kapuba vágta (0-4).

Bunyó a jégen

A harmadik harmadra Rafaj már nem tudott kijönni, egy kiújuló sérülés miatt, így már nem maradt három teljes sora a Jegesmedvéknek. A 2. percben Szilágyi lövését fogta a szlovén kapus. A 8. percben a miskolci kapu előtt pattogott a korong a nagy tumultusban, és sajnos a végén a gólvonal mögé került (0-5). Nem telt el egy perc, amikor egy lövés kijött Duschekről, és Ribic közelről nem hibázott (0-6). A 11. percben hatalmas tömegverekedés alakult ki, amelybe sokan bekapcsolódtak, sőt Susanj bottal is ijesztgette Fodort. A büntetések és sérülések végén a Miskolcban jóformán csak a fiatalok maradtak, alig több, mint két sorral. A hátralévő időben a fiatalok hősiesen védekeztek és ki is húzták a meccset további kapott gól nélkül.

A döntő többségében tinédzserekből álló miskolci csapat remekül küzdött, helyenként jól is játszott, ám végül kijött a két csapat közötti különbség. Mindesetre a tizenéves játékosok minden dicséretet megérdemelnek a szlovén bajnokságot vezető Maribor elleni helytállásukért. A Miskolc legjobbja ezen a mérkőzésen Miskolczi Márk lett.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HDK Maribor 0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Zalaegerszegi Jégcsarnok 60 néző V: Varjú, Berger, Soós

MJJSE: Duschek – Túróczy, Budai, Üveges, Szilágyi, Ritó, Tóth-Jávor, Mocsári, Urbán, Fodor, Mokrai, Godó, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy (k). Edző: Greg Lindqvist.

HDK Maribor: Verlic – Kovacic, Unuk, Ferlez, Zemva, Ogrizek, Cvirn, Drozg, Bauman, Susanj, Miljus, Rakanovic, Potocnik, Sotlar, Kadic, Ribic, Petelin, Pus (k). Edző: Payic Murayca.

Greg Lindqvist: - A mérkőzés első fele kifejezetten jó volt, a fiatalok küzdöttek, hajtottak, elégedett vagyok velük. A végére elfáradtunk, kijött a tudás és a tapasztalatbeli különbség. Ilyen mérkőzésekre van szükségük a fiataloknak, hogy fejlődhessenek.

Payic Murayca: - Megérdemelten nyertünk. Nem értettem, miért kellett kirobbantani ezt a verekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!